1500 kinderen éxtra Actief in Maas en Waal

Judo en bewegen op muziek de items van deze maand.

In deze drukke en spannende weken van het jaar is er op een aantal scholen in gemeenten Druten en West Maas en Waal een speciaal en actief programma voor de jeugd. De items zijn dit keer stoeien ( judo) en bewegen op muziek.  Dit is mogelijk door de samenwerking met judovereniging Tora en sportcentrum Flash.

Judo
De stoeilessen worden vooral ingezet vanaf de groepen één van de basisscholen.  Judo geeft een positieve bijdrage aan de vorming van het jonge kind. Het kind kan op een veilige manier de (overmatige) energie kwijt, en de kracht en/of slimheid van de tegenstander verkennen. Judo is een sport die een eenvoudige maar veelzijdigheid van bewegen vraagt. Judo geeft duidelijk structuur en discipline en zorgt o.a. voor: respect voor de ander, wederzijdse hulp, beleefdheid, stiptheid, ijver, hygiëne, samenwerken en judo levert ook een bijdrage aan het verbeteren van het zelfvertrouwen.

Judo

Judolessen op basisschool De Dijk. Foto: Actief Maas en Waal

Muziek en bewegen
De lessen bewegen op muziek zijn erg leuk en vooral heel intensief !  De kinderen maken daarin kennis met Zumba en Game2move. Zumba is een populair fitnessprogramma geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse dansen. Deze inmiddels bekende sport is er nu ook voor de jeugdige doelgroep. Bij Game2Move wordt het spelelement uit computergames gecombineerd met muziek en bewegen.

Actief Maas en Waal

Bewegen op muziek. Foto: Actief Maas en Waal


Programma judo en bewegen op muziek:
Zie :  www.actiefmaasenwaal.nl 

Van de Geer Tweewielers
Einderelatieadvies