26-08-2016 2 min. Patrick van Haren

AAC-Olympia wint West Maas en Waal Cup 2016

AAC-Olympia wint West Maas en Waal Cup 2016

Door Maarten Zondag (tekst) en Jeroen Vos (foto's)

Op zaterdag 13 augustus j.l. streden de zes voetbalverenigingen uit de gemeente op het sportpark van s.v. Leones om de West Maas en Waal Cup. De vierde editie van de West Maas en Waal Cup is gewonnen door A.A.C.-Olympia en neemt de Cup over van Avios die de titel niet prolongeerde.

Poule A
In poule A kwam DSZ met 4 punten als sterkste uit de bus na een 1-0 overwinning op Avios/DBV en een 1-1 gelijkspel tegen Aquila. Avios/DBV won wel meteen de eerste wedstrijd met 1-0 van Aquila, maar had aan 3 punten niet genoeg om (weer) in de finale te belanden.

West Maas en Waal cup 2016

Eindstand Poule A:

  1. DSZ 3-4
  2. Avios/DBV 3-3
  3. Aquila 3-1

Poule B
De eerste wedstrijd in poule B tussen AAC-Olympia en Unitas eindigde in een 1-1 gelijkspel waarna Unitas’28 met 1-0 onderuit ging tegen het 2e elftal van s.v. Leones. Met allebei een gewonnen wedstrijd in de benen streden Leones en AAC-Olympia om een plek in de finale, waarbij AAC-Olympia met 1-0 als sterkste uit de strijd kwam.

Eindstand Poule B:

  1. AAC-Olympia 3-4
  2. Leones2 3-3
  3. Unitas 3-1

Kruisfinales
Op basis van de ranking in de poulefase werd het schema van de kruisfinales gevuld. Aquila kwam buurman Unitas tegen en wist ruim met 3-1 te winnen. Avios/DBV won met 1-0 van Leones en werd daardoor 3e het toernooi. Uiteindelijk kwamen in de finale DSZ en AAC-Olympia tegenover elkaar te staan. In een spannende wedstrijd kwam AAC-Olympia al snel op 1-0. Ondanks diverse kansen over en weer bleef de uitslag toch steken op 1-0. Daardoor mag AAC-Olympia zich winnaar noemen van de West Maas en Waal Cup 2016.

West Maas en Waal cup 2016

Eindstand West Maas en Waal Cup 2016:

1e AAC-Olympia
2e DSZ
3e Avios/DBV
4e Leones2
5e Aquila
6e Unitas

Ton de Vree (Wethouder Sportzaken) kwam voor deze gelegenheid speciaal de cup overhandigen aan de prijswinnaars. Volgend jaar wordt het toernooi georganiseerd door DSZ in boven leeuwen.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde editie. Het toernooi is prima verlopen en de wedstrijden waren zoals het hoort, sportief en met respect voor elkaar. Dezelfde sfeer was ook merkbaar in de gezellige “Derde Helft” met medewerking van o.a. de dj’s van Extra Shampoo en de vrijwilligers die voor heerlijk broodje hamburger en/of drankje zorgde.

West Maas en Waal cup 2016

Met dank aan Jeroen Vos voor de beschikbaar gestelde foto's en Maarten Zondag voor het verslag.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.