17-11-2017 1 min. Patrick van Haren

Ambulancepost blijft toch in Leeuwen

Ambulancepost blijft toch in Leeuwen

In april van dit jaar maakte de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) nog bekend dat de ambulancepost uit Beneden-Leeuwen zou verdwijnen en zou worden gerealiseerd bij de brandweerkazerne in Druten. Daar waren inmiddels de noodzakelijke voorzieningen, die in Beneden-Leeuwen bij de brandweerkazerne ontbraken. Dit leidde tot onrust in het dorp en tot grote verontwaardiging bij het gemeentebestuur.

De aanrijtijden zouden met de voorgenomen maatregel wel verder oplopen, maar zouden nog altijd binnen de wettelijke normen blijven, zo werd geredeneerd. Het verkiezen van een dergelijke voorziening was voor de gemeente West Maas en Waal onacceptabel en er werd politieke druk gezet. Hoewel de ambulancepost nooit een volwaardige post is geweest, moest deze voor de gemeente gehandhaafd blijven, zo stelde de gemeenteraad. Men kon wel zeggen dat aanrijtijden binnen de normen zouden blijven, maar van Druten naar Alphen rijden binnen 15 minuten is een spannende aangelegenheid.

De aanpassingen die noodzakelijk zijn om de ambulancepost voor de gemeente West Maas en Waal te behouden, zijn in kaart gebracht. Zo moet in ieder geval de noodtrap aan de zijkant van het gebouw worden overdekt en moeten er aanpassingen worden gedaan om aan de Arbowet te kunnen blijven voldoen. De RAV is niet bereid hieraan mee te betalen dus de totale kosten ervan komen voor rekening van de gemeente.

Ambulancepost


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.