18-08-2017 2 min. Patrick van Haren

Beneden-Leeuwen in verbinding

Beneden-Leeuwen in verbinding

Sinds september vorig jaar is er in ons dorp een nieuw initiatief, maar ondanks de inspanningen van de vijf vrijwilligers van de initiatiefgroep is er nog onvoldoende bekendheid. Daar gaat de groep in samenwerking met Blik op Beneden-Leeuwen verandering in brengen.

"Beneden-Leeuwen in Verbinding' organiseert elke woensdagmorgen een inloopuurtje waarbij onder het genot van een kopje koffie of thee veel ruimte is tot het stellen van vragen op maatschappelijk en sociaal gebied.

Doel
Eén van de vrijwilligers van de initiatiefgroep is Diana Hijmans. Zij vertelt: ‘We willen graag zoveel mogelijk mensen bereiken. We weten dat er veel bewoners zijn die soms rondlopen met vragen waarop zij geen antwoord kunnen vinden. Ons doel is om deze mensen de juiste richting te wijzen en als dat mogelijk is om antwoorden te geven op hun vragen. Daarbij kan men rekenen op steun vanuit de Seniorenvereniging 50+. Soms wordt er ook iemand uitgenodigd die deskundig advies kan bieden en specifieke vragen kan beantwoorden. Zo hopen we de deelnemers duidelijkheid te kunnen verschaffen op datgene wat hen bezighoudt’.

Vrijblijvend
Maar de initiatiefgroep doet nog meer dan dat. Er worden op de woensdagochtend diverse activiteiten georganiseerd en soms krijgt de ochtend een thema, zoals op woensdag 26 juli als er een ochtend vol beweging op het programma staat. ‘Het is een laagdrempelige voorziening waaraan inwoners gratis kunnen deelnemen. Geen lidmaatschap, contributie of entreekaarten. Gewoon vrijblijvend binnenlopen, een praatje maken, vragen stellen, problemen voorleggen, samen actief bezig zijn, jezelf even losmaken van de eenzaamheid of zelf een onderwerp aan de kaak stellen’, somt Diana de vele mogelijkheden op.

Onderwerpen
Diverse onderwerpen en thema’s zijn al gepasseerd. Op het gebied van gezondheid werden onderwerpen als bewegen, medicijngebruik en beter zien behandeld. Veilig wonen, inbraakpreventie en ook een ochtend bloemschikken stonden op het programma. Wat verder nog aan bod zou kunnen komen is diabetes, brandpreventie, laaggeletterdheid en andere maatschappelijke onderwerpen. Ook activiteiten als Rummikub en schilderen / kleuren voor volwassenen staan in de planning. Ook hier geldt dat deelnemers mede het programma kunnen bepalen en voorstellen kunnen doen.

Bewegen
Iedere woensdagochtend wordt er in "Ons Huukske" naast de Hey-Acker tussen 10.00 en 12.00 uur koffie en thee geserveerd voor buurt- en dorpsbewoners uit Beneden-Leeuwen. Deze activiteit wordt georganiseerd door de plaatselijke initiatiefgroep “Beneden-Leeuwen in verbinding”. De plaatselijke initiatiefgroep bestaat uit Diana Hijmans, Ria Maas, Marjo van Dijk, Kees de Haas en José Kooijmans.

Op woensdag 26 juli as is er een gratis bewegingsochtend. Iedereen is natuurlijk welkom.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.