14-06-2019 2 min. Patrick van Haren

Bijna 800 deelnemers bij PAX Sportolympiade

Bijna 800 deelnemers bij PAX Sportolympiade

Op donderdag 13 juni waren de kunstgrasvelden van Dio’30 het terrein voor de PAX-Sportolympiade. Een actieve en sportieve dag voor bijna 800 leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal.

Organisatie
De dag werd georganiseerd door het PAX vanuit de samenwerking met Actief Maas en Waal. In feite lag de organisatie in handen van de leerlingen van de Pax. Zij, als oud leerlingen van de basisscholen in de regio, organiseerden deze dag voor de huidige leerlingen van die scholen. En wellicht ook de toekomstige leerlingen van de PAX. Natuurlijk werden de PAX-leerlingen hierbij begeleid door de PAX-sportdocenten.

Méér deelnemers
Dit jaar vond de Sportolympiade voor de 11e keer plaats! Van de 17 basisscholen deden er maar liefst 16 mee! Eén school is helaas verhinderd i.v.m. andere schoolactiviteiten. Mede dankzij deze grote deelname is deze 11e editie weer een succes geworden. De bijna 800 basisschoolleerlingen maakten kennis met uiteenlopende sport- en beweegactiviteiten waarbij actief zijn, samenwerken en plezier belangrijke ingrediënten waren. Ongeveer veertig VMBO-leerlingen van de richting LO-2 hebben er bij de voorbereidingen en op de dag zelf al hun energie en enthousiasme in gestopt. Zowel in de voorbereiding als uitvoering had daarbij iedereen zijn of haar eigen taak. Op die manier probeerden ze er een topdag voor de leerlingen van de basisscholen van te maken. En daarmee ook een geweldige succesbeleving voor zichzelf in het kader van hun stage.

Samenwerking en leerlingen organiseren voor leerlingen
Vanuit het platform Actief Maas en Waal is in 2009 de MAS Sportolympiade geïnitieerd. Sindsdien wordt het jaarlijks georganiseerd. De leerlingen van het PAX VMBO-T leerjaar 3 schoolrichting LO-2 helpen in de organisatie in het kader van hun stage. Ze hebben bewust gekozen voor de richting sport en bewegen (LO-2) en het ondersteunen van het evenement de Sportolympiade. Deze leerlingen worden hierbij begeleid door twee sportdocenten van het PAX, in o.a. het organiseren en een spel leiden.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.