Blik op Beneden-Leeuwen verandert

De digitale dorpskrant van Beneden-Leeuwen is een medium dat al ruim 6 jaar een podium biedt aan verenigingen, inwoners en bedrijven in ons dorp. Dat gebeurt op vrijwillige basis, waarbij niet het sensationele nieuws, maar vooral het kleine nieuws wordt uitvergroot. Ik richt me daarbij uitsluitend op Beneden-Leeuwen, ondanks de vele verzoeken en inzendingen van dorpen om ons heen die graag gebruik maken van dit veelbekeken medium.

West Maas en Waal
Om aan de vraag van verenigingen en organisaties invulling te kunnen geven om toch te publiceren, is er twee jaar geleden de website Blik op West Maas en Waal gelanceerd. De input voor deze website bleef ver achter bij de doelstelling en na twee jaar is onlangs de stekker uit deze website getrokken.  Om de trouwe inzenders aan Blik op West Maas en Waal toch een alternatief aan te bieden is er in de nieuwseditie ruimte gemaakt om de inzendingen uit de gemeente West Maas en Waal te kunnen publiceren. Dit zal dus helemaal onderaan in de nieuwseditie gaan gebeuren, meestal is dat het derde blok.

Nieuwseditie
Voor Beneden-Leeuwen zullen zoals je dat gewend bent, naast inzendingen van verenigingen, inwoners en bedrijven ook wekelijks reportages, interviews en verslaggevingen worden gepubliceerd in de nieuwseditie die elke vrijdag verschijnt. Voor de overige dorpen zal dat niet worden gedaan en volsta ik uitsluitend met het publiceren van inzendingen.

Nieuwsbrief en archief
Elke week versturen we nieuwsbrieven naar iedereen die daarop is geabonneerd. Je kunt je daarvoor gratis aanmelden via onze website. Elke vrijdagavond rond 19 uur ontvang je dan een kort overzicht van de onderwerpen die in die week aan bod komen in de nieuwseditie op de website. Het is een hardnekkig misverstand dat die nieuwsbrief de totale nieuwseditie van die week omvat. Dat is dus beslist niet zo. De nieuwsbrief is slechts een overzicht met korte items die verwijzen naar de nieuwseditie. Daar vind je de uitgebreide verslaggeving en complete artikelen en eventuele fotoreportages. Na een week verschuift de nieuwseditie naar het Archief en maakt plaats voor de volgende nieuwseditie. In het archief kun je elke eerder gepubliceerde nieuwseditie terugvinden.

Heb je tips, opmerkingen of ideeën voor Blik op Beneden-Leeuwen? Stuur gerust je reactie naar de redactie via het emailadres: redactie@blikopbeneden-leeuwen.nl

Rinie van Haren, hoofdredacteur Blik op Beneden-Leeuwen

Training & Zo
Henricus Hoeve