BMX fiets-clinic voor leerlingen van de Leeuwenkuil

Op vrijdag 20 juni werd het scholenproject BMX Event Papendal afgesloten op basisschool De leeuwenkuil in Beneden Leeuwen. Behalve deze school waren er dit jaar nog vier andere scholen door Actief Maas en Waal uitgekozen om mee te doen in dit unieke en prachtige fiets-project. Dat waren De St. Victorschool uit Afferden, De Kleurencirkel uit Druten, De Mariaschool uit Boven Leeuwen en de Tweestroom uit Altforst.
Het project werd in opdracht van de provincie geïnitieerd door de Gelderse Sportfederatie. Deelname was mogelijk voor 12 scholen uit de provincie Gelderland. In Maas en Waal werd het uitgevoerd in samenwerking met Actief Maas en Waal waardoor hier maar liefst 5 scholen bij de deelnemers hoorden.

BMX fiets clinic

Het programma bestond uit drie activiteiten: 
Het eerste onderdeel was een speciale fietsles op school: ‘Kanjer op de Fiets’. Het gaat in deze les om fietsbehendigheid en het bevorderen van veilig fietsgedrag. De kinderen werken zo aan hun verkeersveiligheid en kunnen de geleerde vaardigheden direct toepassen in het gewone, dagelijkse fietsverkeer.

Het tweede onderdeel is kennis maken met de BMX-sport. Vanwege de planning is dit onderdeel voor De Leeuwenkuil nu het derde onderdeel. Onder leiding van professionele instructeurs gaan de leerlingen op het schoolplein op echte BMX-fietsen een parcours afleggen met enkele hindernissen. Zie: https://www.actiefmaasenwaal.nl/papendal-bike-event-wederom-een-succes

Het derde onderdeel was, als klap op de vuurpijl, de activiteitendag op vrijdag 9 mei. Op deze dag gingen de kinderen voor het speciale Bike Event naar het Nationaal Sportcentrun Papendal in Arnhem . Zij werden ’s-morgens met de bus op school opgehaald en eind van de dag weer daar afgezet.

VC Accountancy
Alex Bouwmarkt