08-12-2017 2 min. Patrick van Haren

Boerenrock bij De Braoiers

Boerenrock bij De Braoiers

<span style="font-family:"Verdana","sans-serif"">Beneden-Leeuwen - Het duurt nog even maar carnavalsvereniging de Braoiers uit Beneden-Leeuwen werkt hard aan een veelzijdig en gezellig nieuw seizoen. Raadslid Rob Reuvers is enthousiast over het komend carnavalsjaar: "We hebben er met z'n allen weer enorm naar uitgekeken en gaan er een mooi jaar van maken."

<span style="font-family:"Verdana","sans-serif"">Carnavalsvereniging de Braoiers uit Beneden-Leeuwen kent de oude tradities maar probeert ook elk jaar vernieuwend te zijn. Zo ook komend jaar. Reuvers: "Op carnavalsdinsdag hebben we een primeur. De jaarlijkse verkiezing van het boerenbruidspaar wordt in een nieuw jasje gehesen en wordt Boerenrock genoemd worden. Wat het precies gaat in houden, willen we nog even geheim houden."

<span style="font-family:"Verdana","sans-serif"">Op 14 oktober vond reeds het eerste uitje plaats en wel naar mededorpsvereniging CV de Oellebolle waar Prinses Dees d'n Urste en Jonkvrouw Wendy zich de nieuwe heersers van de Oellebolle mogen noemen.

<span style="font-family:"Verdana","sans-serif"">"Prins Jos d'n Twidde en zijn Funkenmarieke Kaylee gaan ons nog even voor. Op 10 november hebben we de nieuwe prins gevraagd. Wie dat is... we kunnen spreken over hét geheim van Beneden-Leeuwen."

<span style="font-family:"Verdana","sans-serif"">Reuvers: "We hebben een gevarieerd programma voor álle doelgroepen. Iedereen kan er tijdens carnaval een feest van maken. Dat is ook waar onze vereniging voor staat. Officieel begint carnaval op zaterdag 10 februari maar in Beneden-Leeuwen is dat reeds op vrijdagochtend. In samenwerking met de basisscholen de Wijzer en de Leeuwenkuil heeft 9 februari een optocht plaats en in de middag wordt een bezoek gebracht aan Sint Elisabeth. Alle bewoners worden getrakteerd. Op zaterdag barst het feest los. In de middag trekt de jeugdreut door het dorp en daarna is er een feestje voor de kinderen in de Rosmolen."

<span style="font-family:"Verdana","sans-serif"">Carnavalszaterdag gaan om 20.00 uur de deuren open voor de eerste officiële carnavalsavond. "Met optreden van Matte Frazzie, René Schuurman en de Lawine Boys trekken we een veelzijdig publiek. Het belooft een gezellige avond te worden!"

<span style="font-family:"Verdana","sans-serif"">Zondag trekt de Grote Reut door het Braoiersrijk. Na afloop zorgen zanger Marinus, Blaaskapel de Druppels en Double D's voor een feestje in het dorpshuis. Carnavalsmaandag is de dresscode lederhosen en Dirndl's want het is Tiroleravond. Tiroler carnaval XXL en Beatcrooks zorgen voor een Oostenrijkse sfeer.

<span style="font-family:"Verdana","sans-serif"">Reuvers: 'Natuurlijk denken we ook aan ons jongste publiek. Maandag- en dinsdagochtend heeft het Snotneuzenbal plaats. Ook komt een professionele DJ optreden. Joris de clown, mascottes en Sandra Crommentuijn-Wakker maken dit feest compleet met ballonnen en schminken." Zoals elk jaar wordt carnaval afgesloten met het Leste Muntjesbal en de prijsuitreiking van de Grote Reut.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.