08-12-2017 1 min. Patrick van Haren

Brandweer, gladheid en Sinterklaasfeest

Brandweer, gladheid en Sinterklaasfeest

Het zijn drie woorden die normaal gesproken niet direct met elkaar in verbinding worden gebracht. Toch was dat maandagochtend 4 december op OBS De Wijzer wel het geval.

Twee dakpieten waren de hele zondagnacht aan het werk geweest en omdat ze op maandagmorgen hadden afgesproken bij OBS De Wijzer, verbleven ze al een tijdje op het dak van de Leeuwense basisschool. Ze hadden echter geen rekening gehouden met nachtvorst en met het feit dat deze school geen schoorsteen heeft. Zo werd het wel erg moeilijk om naar beneden te klimmen. De dakpieten die doorgaans heel wat gewend zijn, leken er zonder hulp niet zo snel vanaf te komen.

Sint op de Wijzer

Eén van de leerlingen van de school bedacht een oplossing. ‘Dan moet je mijn papa bellen. Die zit bij de brandweer. Het was wel een omslachtige operatie, maar wel een snelle oplossing. De brandweer werd gebeld en zoals we gewend zijn van de Leeuwense brandweer waren ze met enkele ogenblikken op de plek des onheils. Eerst werd de ladderwagen klaargemaakt maar bij nader inzien durfden twee sterke brandweermannen wel met de ladder redding te bieden.

De Wijzer

De Pieten werden veilig op de aardbol teruggezet en het Sinterklaasfeest werd ingezet met een gezellige dans en liedjes. Later ging in elke klas het grote feest verder.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.