Brommers kiekn bij De Braoiers

Na een tijdperk van 22 boerenbruidsparen en één boerenherenpaar gooien de Braoiers het roer om en laten zij de Boerenbruiloft achter in de rijke historie van de Braoiers. Ze maken een stap voorwaarts in de tijdmachine. De overwegend donkere kleding, bolhoedjes, hoge hoeden en deftige dameshoedjes, koetsen en paarden van de Boerenbruiloften maken plaats voor kleurrijke kleding, power flower, bloemen in de lange haren en ronkende brommers. De Braoiers gaan Brommers Kiek’n.

Carnaval voor iedereen
De jaren 60 en 70 staan centraal bij dit nieuwe feestelijke onderdeel op de dinsdag van carnaval. Op het Dorpsplein verzamelen allerlei voertuigen die zo kenmerkend waren voor die tijd toen geluk nog heel gewoon was. Hier is vanaf 13:30 uur de presentatie van alle groepen, die vervolgens in een bonte stoet door het dorp trekt door de straten van Lauwe naar de Puinhoeve. Daar zal dan de Flower Carnavalsquiz plaatsvinden. Voor de winnende groep liggen consumptie bonnen te wachten en het Lauwer Power Stel zal verbonden worden tot onecht hokkend koppel. De muziek zal geheel in stijl zijn aangepast aan de periode van opkomende beat en rock’n roll. Ook de carnavalsmuziek van die tijd speelt een belangrijke rol waar Dweilorkest De Druppels natuurlijk een bijdrage aan zal leveren. Ouderwets en vooral gezellig carnaval vieren in een omgeving waarin je elkaar kunt verstaan en waarin alle leeftijdsgroepen terecht kunnen. Want ook als je niet deelneemt als team ben je gewoon welkom om mee te feesten. 

Reünie
Organisator en bedenker Hans Megens, raadslid en ex-prins van CV De Braoiers kijkt erg uit naar het nieuwe programmaonderdeel. ‘Wie gaan er straks de geschiedenis in als het eerste Lauwer Powerstel van Lauwe? Vriendengroepen kunnen zich aanmelden. In elke vriendengroep bevindt zich een stel, dat kans maakt om het Lauwer Powerstel te worden van 2018. Verder  zou het mooi zijn als het Lauwse Brommer Kiek’n de komende jaren uit groeit tot een heuse reünie waarin families en vrienden elkaar op dinsdagmiddag ontmoeten. Aanmelden kan via info@braoiers.eu

Brommers kiekn

Brommers kiek'n bij De Braoiers. Foto: Gerard Janssen
 

Makelaars- en Assurantiekantoor Van Erp
Kinderdagverblijf Stip & Stap