14-09-2018 2 min. Patrick van Haren

Burgemeester in aanraking met paddo

Burgemeester in aanraking met paddo

Niet met de bedoeling om de hallucinerende werking van paddo’s te ontdekken, maar juist om alle vrijwilligers van corsoclub Maas en Waal een hart onder de riem te steken bij de laatste loodjes van de afwerking van de corsowagen. Corsoclub Maas en Waal koos dit jaar samen met ontwerper Paul Zwaan voor het thema Paddo’s en burgemeester Vincent van Neerbos en zijn partner Wies namen woensdagavond een kijkje bij de corsowagen die zaterdag zal deelnemen aan het 58ste Fruitcorso in Tiel.

Van Neerbos

Burgemeester van Neerbos stroopt zijn mouwen op en ook Wies (een de volgende tafel in zwart vest en geel shirt gekleed) helpt volop mee aan de corsowagen. Foto: corsoclub Maas en Waal

En als je uit de Betuwe afkomstig bent – Vincent en Wies wonen nog tot medio december in Dodewaard - kun je eigenlijk niet om de corsokoorts heen, die overal in onze regio de kop opsteekt. De burgemeester en zijn partner konden het dan ook niet nalaten om de handen uit de mouwen te steken. Ze namen al snel plaats aan de tafels tussen de vele vrijwilligers en hielpen mee met het knippen van de bessen.

Het bestuur en de leden waren zeer vereerd met hun komst en die spontane hulp. De burgemeester liet opnieuw zien een groot sociaal hart te bezitten. Hij liet zich goed voorlichten en informeren over de vele werkzaamheden die verricht moeten worden om tot een mooi resultaat te komen en hij kreeg ook uitleg over het ontstaan van het ontwerp. Burgemeester Van Neerbos zal zaterdag samen met wethouder Ton de Vree eerst aanwezig zijn bij de opening van de Samenloop voor Hoop in Beneden-Leeuwen en vervolgens zullen zij zich spoeden naar Tiel om aanwezig te zijn langs het parcours van het Fruitcorso om het eindresultaat van Corsoclub Maas en Waal te aanschouwen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.