18-10-2019 2 min. Patrick van Haren

Classic Hit Night kleurt de herfst

Classic Hit Night kleurt de herfst

Muziek is van alle tijden maar het begrip kent zoveel genres dat de keuzes flink uiteen kunnen lopen. De generatie vijftig plus is vooral opgegroeid met de opkomst van de disco en de daarbij behorende discotheken. De eerste discohits dateren van 1973 en verder. De term "disco" werd op 13 september 1973 voor het eerst gebruikt in het artikel "Discotheque Rock '72: Paaaaarty!", geschreven door Vince Aletti van het magazine Rolling Stone.Aanvankelijk waren de meeste disconummers enkel bedoeld voor het danspubliek. De meeste jaren zeventig-liedjes in het discogenre hebben een makkelijk te herkennen vierkwartsmaat en een beat van kort bij de 120 tellen per minuut.

Classic Hit Night

Ook dit jaar is er weer een Classic Hit Night waarbij de beste disco en soul van de afgelopen 50 jaar te beleven zal zijn. Op zaterdag 26 oktober zullen in mfa De Rosmolen in Beneden-Leeuwen naast al die geweldige discostampers ook twee artiesten voor het voetlicht treden. Peggy Mays en Marvin de Geest zullen een geweldig live optreden verzorgen.

Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar tot 19 oktober en kosten dan 10 euro. Maar let op na 19 oktober kosten de kaarten 12,50 euro. Op 26 oktober aan de zaaldeur moet er 17,50 euro worden neergeteld voor een kaartje, dus doe op tijd je voordeel. De voorverkoop eindigt op zaterdagmiddag 26 oktober om 16:00 uur. De voorverkoopadressen zijn Feestwinkel van Beuningen en mfa De Rosmolen in Beneden-Leeuwen en Primera in Druten.

KAARTVERKOOP is in volle gang en de minimum leeftijd is 30+


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.