09-10-2015 2 min. Patrick van Haren

De gemeente vraagt om uw oordeel

De gemeente vraagt om uw oordeel

Hoe denkt u over uw woonomgeving? Wat is uw oordeel over ons gemeentebestuur? Wat vindt u van de gemeentelijke regels? Wat vindt u van de dienstverlening aan onze loketten? Als gemeentebestuur vinden wij het belangrijk wat u van onze gemeente vindt, wij houden graag rekening met uw mening! Eén van de manieren om er achter te komen wat uw oordeel over onze gemeente is, is via het stellen van vragen in een vragenlijst. In onze gemeente krijgen 1.800 willekeurig gekozen inwoners een brief met een vragenlijst over onze gemeente. Wij willen u vragen, als u de vragenlijst in de bus hebt gekregen, even de tijd te nemen de vragenlijst in te vullen. Dat kan op papier maar ook digitaal.

In de vragenlijst kunt u uw waardering geven over een aantal aspecten van de gemeente. Als een groot aantal inwoners dit doet, kunnen wij op hoofdlijnen de 'staat' van onze gemeente aangeven: hoe staat onze gemeente er op dit moment volgens u als inwoner voor? Wij hopen dat u een zo eerlijk mogelijk oordeel geeft over de gemeente en over het gemeentebestuur, zodat deze staat van de gemeente ook daadwerkelijk weergeeft wat u als inwoner denkt.

De vragenlijsten van Waarstaatjegemeente.nl worden ook in een aantal andere gemeenten aan burgers voorgelegd, zodat wij onze prestaties als gemeente kunnen vergelijken met deze andere gemeenten. Omdat het onderzoek van Waarstaatjegemeente.nl regelmatig wordt afgenomen, kan het zijn dat u al eerder (in een voorafgaand jaar) deze vragenlijst hebt ontvangen. Dat is echter puur toeval omdat wij slechts een kleine steekproef trekken onder de inwoners van onze gemeente. Indien u al eerder aan dit onderzoek hebt meegedaan, stellen wij toch ook dit jaar uw mening weer zeer op prijs. Misschien zijn uw opvattingen over onze gemeente veranderd, of juist helemaal niet. Graag vernemen wij dat van u via deze vragenlijst.

Mocht u een vragenlijst in de bus hebben gekregen dan zouden wij het zeer op prijs stellen als u aan ons onderzoek zou willen meewerken. Wij willen u nu reeds bedanken voor uw moeite. Hiermee helpt u ons ons werk voor u als inwoner beter te doen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.