09-12-2016 1 min. Patrick van Haren

De grootste kerststal staat in de Zandstraat

De grootste kerststal staat in de Zandstraat

Het is een jaarlijks terugkerend ritueel. Sinterklaas wordt uitgezwaaid met de rechterhand en in de linkerhand houden we een door met kerstballen vast. De tijd tot aan de kerstdagen is niet al te lang en dan is het een goede gewoonte om direct na 6 december de kerstaccessoires weer uit te stallen. Dat geeft dan meteen alweer die sfeer die de decembermaand zo bijzonder maakt.

Met die intentie zijn de afgelopen week ook de mannen van het dorpsconciërge-team weer op pad geweest. In de winkeletalage tussen bakker Martin Bom en modezaak Anne-May verrees deze week de grootste kerststal van Lauwe. Het is nu al een bezienswaardigheid en de meeste passanten blijven even kijken voordat zij hun weg vervolgen.

Het zijn van die kleine dingen (die stiekem best wel wat tijd kosten) die het dorp zo’n gezellige aanblik geven. Onze duim gaat wederom omhoog voor de Dorpsconciërges.

Kerststal

De weerspiegeling van de etalageruit maakt het niet makkelijk om een foto te maken, maar toch willen we jou een blik in de Kerststal niet onthouden. Foto: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.