16-01-2015 1 min. Patrick van Haren

De Herbergier viert het hoogste punt

De Herbergier viert het hoogste punt

Op dinsdag 13 januari wordt bij De Herbergier in Beneden-Leeuwen op traditionele wijze de vlag gehesen door toekomstige bewoonster Ton uit Wamel en directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen. Het hoogste punt is bereikt en in juni 2015 worden de deuren van De Herbergier aan de Brouwersstraat 1 geopend. Ongeveer 16 mensen met geheugenproblemen krijgen hier een nieuw thuis.
De Herbergier is een zorgformule van De Drie Notenboomen, gebaseerd op zorgondernemerschap en kleinschaligheid. Op de locatie in Beneden-Leeuwen staan twee enthousiaste zorgondernemers, Martha Neven en Bianca Middelburg, te popelen hun eerste bewoners in juni dit jaar te kunnen verwelkomen. “Nu al proef je hier de huiselijke en gezellige sfeer”, vertelt Bianca. “Het is een bijzonder pand, waar we mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, straks een prettig thuis geven.”

Samen met lokale ondernemers
De Kernen kiest bewust voor een maatschappelijke bestemming voor het oude kantoorpand. Op deze unieke locatie worden na de verbouwing wonen en zorg gecombineerd. De verbouwing doet De Kernen samen met de lokale ondernemers Bouwbedrijf Van der Helden uit Ophemert, Installatiebedrijf De Leeuw en Glas en schilderwerken Kuypers uit Beneden-Leeuwen en Van Tiem Electro uit Wamel.

De Herbergier

Toekomstige bewoonster Ton uit Wamel (links) en directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen (rechts) hijsen samen de vlag bij De Herbergier in Beneden-Leeuwen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.