De Wijzer adopteert opnieuw Stoottroeperskapel

Waar in een ver verleden nog de Maria Gorettischool jaarlijks de Stoottroeperskapel adopteerde, is dat inmiddels al vele jaren een taak van groep 7 en 8 van OBS De Wijzer. In april wordt elk jaar een bezoek gebracht aan de kapel en krijgen de leerlingen te horen wat er in de Tweede Wereldoorlog in deze regio is gebeurd. Hier zijn in die oorlog tegen de Duitsers de Stoottroepers ontstaan. Mannen in blauwe overalls en slecht bewapend waakten langs de Waalbandijk.
Op dinsdag 22 april bezochten de leerlingen van groep 7 en 8 van De Wijzer de Stoottroeperskapel en kregen daar uitleg van enkele medewerkers van defensie. ‘De leerlingen van groep 8 hebben vorig jaar al deelgenomen en je merkt nu dat zij dat vorig jaar goed hebben opgepakt. Dit jaar zijn zij dan ook veel meer geïnteresseerd en gaan veel dieper op de materie in. Volgend jaar zal dat dan weer het geval zijn bij de leerlingen, die nu in groep 7 zitten. Dat zien we elk jaar terug’, aldus één van de leerkrachten, die aanwezig is bij de bezichtiging van de kapel.

Stoottroeperskapel

Ook oud-Stoottroeper John Plamont is aanwezig en vertelt over zijn onderhoudstaken rondom de kapel. Bijna elke dag is John er te vinden. Hij wiedt er onkruid en houdt de kapel van binnen schoon. Een grote demonstratiewagen van defensie zal straks de leerlingen worden bezocht en daar zal vooral het huidige werk van defensie worden vertoond. De kinderen ontvangen een baseball pet.

Erben Wennemars

En toen Erben Wennemars eenmaal herkend was, verdrongen de leerlingen van De Wijzer zich rond hem voor een handtekening.

En omdat de Landmacht dit jaar 200 jaar bestaat, komt er ook nog een wielerploeg met daarin hoge officieren en prominente Nederlanders die een tussenstop maakt in Beneden-Leeuwen, waardoor deze dag een extra feestelijk tintje krijgt. En toen Erben Wennemars eenmaal herkend was, verdrongen de leerlingen van De Wijzer zich rond hem voor een handtekening. Een verslag daarvan vind je elders in deze nieuwseditie.

Foto's: Blik op Beneden-Leeuwen

 

adoptie adoptie adoptie adoptie adoptie adoptie adoptie adoptie

Maxxinno
Formido Leeuwen