18-08-2017 2 min. Patrick van Haren

Diena Kruisbergen werd 105 jaar

Diena Kruisbergen werd 105 jaar

Het was de afgelopen week één groot feest voor de Wamelse Diena Kruisbergen. Ze is op 10 augustus 105 jaar oud geworden. En dat heeft ze geweten ook!

Enkele weken geleden kwam Diena nog in het nieuws omdat ze een van degenen was die van het Wamelse zorgcentrum Henricus moest verhuizen naar Huize Elisabeth in Beneden-Leeuwen

De verzorging in Beneden-Leeuwen is goed, zegt ze nu. Alleen: “Ik heb heimwee naar Wamel, daar ben ik geboren. Als ik terug kon kruipen, deed ik het meteen.” Ze heeft kritiek op de politici, die nauwelijks iets hebben gedaan met de talloze noodkreten op het gebied van de ouderenzorg. “Je moet geen oude bomen verplaatsen, bestuurders weten niet wat ze aanrichten. Hebben wij dat verdiend?”

Maar Diena breekt een lans voor de mensen die haar op haar nieuwe stek verzorgen. “Dat de verpleegsters het volhouden is me een raadsel”, zegt ze. “Het Is allemaal véél te zwaar.”

Diena Kruisbergen

Burgemeester Corry van Rhee kwam haar vorige week namens de gemeente West Maas en Waal gelukwensen. Foto: Jos Kruisbergen

Tevens overhandigde burgemeester van Rhee aan Diena een grote bos bloemen. Bloemen en een mooie verjaardagskaart kwamen er ook van de Gelderse commissaris van de koning, Clemens Cornielje. Van de koning en koningin kreeg de jarige een felicitatiebrief. “Dat is geweldig. Ik heb tijdens de oorlog nog gesproken met prins Bernhard”, aldus Diena Kruisbergen, die door oorlogsveteranen liefkozend ‘onze soldatenmoeder’, wordt genoemd. Nog steeds krijgt ze elk jaar een bloemetje van de oud-Stoottroepers.

Hoewel Diena slecht ziet en hoort wil ze nog graag genieten van het leven. “Dood gaan kan ik altijd nog”, lacht ze. “Ik geniet nog iedere dag van mijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Alleen: ik mis Wamel. Het zal mijn tijd wel duren maar als ik de politiek een tip mag geven: ga terug naar kleine zorgcentra, met 30 tot 35 bewoners: lekker kleinschalig en geweldig gezellig.”


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.