16-02-2018 1 min. Patrick van Haren

Doeboek over verkiezingen uitgereikt

Doeboek over verkiezingen uitgereikt

Doeboek Gemeenteraadsverkiezingen aangeboden aan alle leerlingen van de basisscholen in West Maas en Waal.

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart ontvangen alle basisscholen in West Maas en Waal een ‘Doeboek Gemeenteraadsverkiezingen’ van de gemeente. Het boek gaat over de gemeenteraadsverkiezingen. Wethouder A.P.M. (Bert) van Swam reikte het eerste exemplaar uit aan de directeur van basisschool De Leeuwenkuil. De andere scholen ontvangen het boek na de carnavalsvakantie. Dit jaar wordt er ook weer een Kindergemeenteraad georganiseerd.

Doeboek Gemeenteraadsverkiezingen
West Maas en Waal biedt alle basisscholen in de gemeente een ‘Doeboek Gemeenteraadsverkiezingen’ van Promedos aan. Het boek gaat over de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat onder andere in op wie de baas is in de gemeente, hoe een politieke partij opgericht wordt en hoe kinderverkiezingen op scholen georganiseerd kunnen worden. Daarnaast staan er rebussen, testjes en quizzen in het boek.

Kindergemeenteraad
Vorig jaar startte West Maas en Waal met de Kindergemeenteraad. Dit vanuit het thema Jeugd en politiek. Ook dit jaar spelen de basisscholen het spel Democracity in de raadzaal van het gemeentehuis. De leerlingen worden uitgedaagd met elkaar een concreet en uitvoerbaar plan te bedenken. Op 17 mei vindt de Kindergemeenteraad plaats.

Doeboek over verkiezingen

Wethouder van Swam [R] overhandigt het eerste Doeboek aan directeur Henk Brakel van basisschool De Leeuwenkuil.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.