24-02-2017 3 min. Patrick van Haren

Droomdekentjes maken tijdens NLDoet

Droomdekentjes maken tijdens NLDoet

Droomdekentjes maken voor de Regenboogboom in Beneden-Leeuwen tijdens NLdoet

Op zaterdag 11 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 13e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Dit jaar dus ook voor de Droomdekenmaaksters. Zij gaan voor kinderen met een grote uitdaging, zoals ziekte, handicap, trauma of verlies, Droomdekens maken. Ben je handig met naaimachine, dan zijn we op zoek naar jou. Alle hulp is welkom.

Droomdekentjes
“Onder je eigen Droomdeken ben je altijd op het fijnste plekje dat je maar kunt dromen. Ieder kind verdient zo’n plek“. Op 11 maart zoeken we vrijwilligers die mee willen werken om zoveel mogelijk droomdekens voor kinderen te maken. In Beneden-Leeuwen gaan wij vooral werken met de naaimachine en de haaknaald.

De vrijwilligers van stichting de Regenboogboom zorgen er vervolgens voor dat de droomdekens bij de kinderen komen die zo’n deken zo hard nodig hebben. Iedere deken wordt geregistreerd en gefotografeerd om kinderen de kans te geven zelf een deken te kiezen die zoveel mogelijk bij hun past. In 2016 hebben we in heel Nederland bijna 2.000 droomdekentjes aan kinderen kunnen geven.
Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal amper aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl

Droomdekens

Trots
NLdoet geeft de Droomdekentjes de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Stichting De Regenboogboom
Kinderen met grote uitdagingen hebben al hun veerkracht nodig om op de been te blijven en zichzelf en hun gezin gelukkig te houden, ondanks alles. De Regenboogboom helpt kinderen een eigen manier te vinden om steeds weer opnieuw licht, lucht en ruimte te kunnen ervaren, waardoor je met al je veerkracht steeds weer kan schitteren. Een Droomdekentje helpt om als je het nodig hebt onder te schuilen en je weer sterk en bijzonder te kunnen voelen. Onze vrijwilligers bereiken jaarlijks in heel Nederland ruim 7.000 kinderen in ziekenhuizen, thuis, op school of in een instelling. De afgelopen jaren hebben inmiddels 10.000 kinderen een veilige Droomdeken gekregen. Dat is al heel veel en nog lang niet genoeg. Helpen jullie mee? www.regenboogboom.nl

Droomdeken


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.