23-06-2017 2 min. Patrick van Haren

Een potje Blind Ball tijdens Dag van Leeuwen

Een potje Blind Ball tijdens Dag van Leeuwen

Stichting Dag van Leeuwen weet elk jaar weer nieuwe attracties en activiteiten in haar programma op te nemen. Dat maakt een bezoek aan het evenement steeds verrassend. Dit jaar presenteert de organisatie de nieuwe virtuele voetbalsensatie: Blind Ball op het Dorpsplein te Beneden-Leeuwen.

Blind Ball is géén gewoon potje voetbal, maar geeft een virtuele belevenis. Treed het speelveld binnen en zet de virtuele reality bril op. Deze bril is verbonden met een camera die boven het veld hangt. Je ziet alles dus van boven het veld en beleefd daarom het spel met een heel andere dimensie. Dit levert natuurlijk bizar grappige situaties op. Blind Ball is niet alleen leuk voor de deelnemers, ook voor de toeschouwers levert deze sensatie mooie beelden op.

Dag van Leeuwen

Ook kan iedereen die dag genieten van het Lauws Mertje met zo’n tweehonderd kramen uitgestald door de Zandstraat, met een grote diversiteit aan koopwaren voor het hele gezin. Ook de vele winkels hebben hun deuren voor deze gelegenheid geopend. Gezellige terrasjes, bier- en friscaroussels, foodwagens en diverse muziekpodia zullen niet ontbreken. Straattheater is volop aanwezig en voorzien van allerhande snuisterijen en gekkigheden, dragen zij zeker bij aan het unieke karakter van ‘de Dag van Leeuwen’. Plaatselijke verenigingen kunnen zich deze dag promoten.

Dag van Leeuwen

Traditiegetrouw staat op de Dag van Leeuwen het Buikschuiven op het programma. Dit jaar is er een nieuwe buikschuifbaan gebouwd met nieuwe tijdwaarnemingen. De buikschuifbaan staat opgesteld in de Sportlaan. Op de Wiel is ook heel veel te beleven en te zien: door dansschool Just Dance Miranda zullen leuke dansen geshowd worden en rond 14.00 uur zal er door het Demoteam Gelderland een demonstratie plaatsvinden van politiehonden. Voor de kleintjes is er een Kinderplein aanwezig zijn met diverse springkussens. Ook kunnen zij zich laten schminken en Joris de Ballonenclown zal hele leuke ballonnencreaties voor hun maken.

De dag zal afgesloten worden in de grote feesttent op de Wiel, waar DJ Mike, de coverband Slamm en Stef Ekkel voor de nodige gezelligheid zullen zorgen. Het belooft een waar feest te worden, waar mensen van heinde en verre ongetwijfeld naar toe zullen komen. U komt toch ook? De toegang tot deze dag is GRATIS.

Voor meer informatie: www.dagvanleeuwen.nl.

Dag van Leeuwen


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.