Freek van Wamel Ondernemer van het jaar

“Mijn ouders hebben dit bedrijf 70 jaar geleden gestart”. Aan het woord is Freek van Wamel, directeur van machinefabriek Van Wamel BV. Het bedrijf is alweer ruim 25 jaar gevestigd aan de Energieweg, maar vindt zijn oorsprong in het centrum van Beneden-Leeuwen. Freek van Wamel vertelt tegenover Blik op Beneden-Leeuwen bevlogen over zijn bedrijf en de ontwikkelingen die het heeft doorgemaakt. Natuurlijk kent de biografie van dit Leeuwense familiebedrijf niet alleen maar hoogtepunten. De economische crisis die in 2009 de kop opstak, dwong het bedrijf om haar personeel voor een periode in deeltijd te laten werken. Daarna begon een periode van opleving en brak er een stabiele periode aan. In juni 2012 vierde Van Wamel het 65-jarig bestaan. De Open Dagen en aansluitend een feestavond voor het personeel stonden op het feestelijke programma voor het bereiken van deze mijlpaal. Freek van Wamel heeft met veel inzet, ambitie en enthousiasme zijn bedrijf door mooie en moeilijke tijden geloodst. Zo wist hij zijn team van medewerkers achter zich en was er een zakelijk zeer gezonde wisselwerking.

Ontwikkelingen
Het is nu niet meer voor te stellen, dat een dergelijk bedrijf zich decennia lang staande hield tussen woonwijken. Aan de Zandstraat liggen de wortels van het bedrijf, waar vader Thé van Wamel grondlegger was en als eenvoudige dorpssmid reparaties uitvoerde ten behoeve van de steenovens. Daar kwamen al snel werkzaamheden bij aan diverse machines in de meubelindustrie. Na enkele jaren kwam daar een beetje de klad in en verlegde Van Wamel zijn werkzaamheden in de richting van de fruitsector. Het eerste product, een cirkelmaaier voor boomgaarden was al snel geboren en daarmee werd de grondslag gelegd voor een bedrijf dat momenteel als internationale marktspeler exporteert aan meer dan 35 landen. Van Wamel BV voert met het huismerk Perfect ongeveer 500 modellen machines, van maaiers tot sorteermachines.

Freek van Wamel

Sociaal en maatschappelijk betrokken
Veel medewerkers komen uit de regio. Freek heeft altijd oog gehad voor de vrijetijdsinvulling van zijn medewerkers, die nooit vergeefs een beroep op hem deden. Ook het verenigingsleven en de evenementen in Maas en Waal mochten altijd rekenen op de steun van Perfect Van Wamel BV. Al die factoren hebben eraan bijgedragen dat Freek van Wamel werd genomineerd voor de titel Ondernemer van het Jaar. Tijdens een spannende finale op dinsdag 7 november in D’n Bogerd werd die nominatie verzilverd en waren de spotlights, bloemen en felicitaties dik verdiend.

Freek van Wamel

Krachtenbundeling
Op 20 april jl. maakte Freek van Wamel bekend dat Van Wamel B.V. haar groeiambities versterkt door de overdracht van een meerderheidsaandelenpakket aan Synergia Agritech Fund. ‘Deze aandelenoverdracht brengt geen merkbare veranderingen met zich mee. De firmanaam Van Wamel B.V., de merknaam PERFECT en onze bekende kleurstelling blijven onveranderd bestaan. Daarnaast zullen ook de u bekende gezichten, de familiaire cultuur en de zelfstandigheid van de onderneming voor de komende jaren het uitgangspunt blijven. Van Wamel B.V. blijft nog vele jaren uw vertrouwde adres en garandeert de service die u de afgelopen 70 jaar van ons gewend bent’, aldus Freek van Wamel.

Als je op onderstaande link klikt, kun je kijken naar het promotiefilmpje in het kader van de verkiezing Ondernemer van het Jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=_KOjWrziLG4&feature=youtu.be&app=desktop

Blik op Beneden-Leeuwen feliciteert Freek van Wamel met het behalen van de titel Ondernemer van het Jaar.

van Tiem optiek
Hent de Vries