03-07-2015 2 min. Patrick van Haren

Groot cadeau van Vrienden van Elisabeth

Groot cadeau van Vrienden van Elisabeth

Het 40-jarig bestaan van de Stichting Vrienden van Elisabeth wordt in 2015 feestelijk en uitbundig gevierd met tal van activiteiten voor de cliënten van Verpleeghuis Elisabeth, de doelgroep van de stichting.

Het grootste cadeau dat de stichting aan de cliënten voorschotelde, werd dinsdagmiddag 23 juni uitgepakt, zo opende voorzitter Gerard Verhoeven de muzikale middag, die op het programma stond. Niemand minder dan Ronnie Tober verzorgde in de Plaza van St. Elisabeth tot twee maal toe een optreden voor de volle zaal.

Als geen ander weet de geroutineerde zanger daarbij zijn publiek te betrekken en hij speelde op fantastische wijze in op de reacties van de aanwezigen. Toen er ‘polonaise’ werd geroepen, haakte de rasartiest daar direct op in en volgde er een stemmingsvolle lange rij van mobiele cliënten en rolstoelers, begeleid door de vele vrijwilligers.

Ook de rozen werden nog eens bij Sandra gebracht en dat zorgde voor herkenning. De aanwezige deinden mee op de liedjes van weleer van de zanger, die nooit helemaal zijn Amerikaanse tongslag heeft kwijtgeraakt. Ronnie nam alle tijd om met de mensen op de foto te gaan en zelfs even een praatje te maken. Met als afsluiter ‘We’ll meet again’ maakte Ronnie Tober een belofte, waarvan niet zeker is of hij die zal nakomen. Wat wel zeker is gebleken, is de stemmingsvolle indruk die de stichting Vrienden van Elisabeth met dit muzikale cadeau heeft achtergelaten bij alle aanwezigen.

Ronnie Tober

'Ik vind je geweldig' zingt de 70-jarige Bussumse zanger. Foto: Vrienden van Elisabeth

Met dank aan Tonnie de Kock voor de ingestuurde informatie.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.