03-07-2015 2 min. Patrick van Haren

Groot festijn voor het hele gezin

Groot festijn voor het hele gezin

Op zondag 5 juli staat Beneden-Leeuwen in het teken van de negentiende ‘Dag van Leeuwen’. Op deze dag bruist het hele dorp vol activiteiten voor zowel jong als oud. De ‘Dag van Leeuwen’ staat in de regio en ver daarbuiten bekend om zijn gezelligheid en gevarieerd programma.
Het is allang geen braderie meer maar een echt ‘Lauws Mertje’ met zo’n 200 kramen met een grote diversiteit aan koopwaren voor het hele gezin, van groot tot klein met gezellige terrasjes, bier- en friscarroussels en foodwagens. In de Zandstraat kunt u ook uw slag slaan bij de vele winkels van Verrassend Leeuwen die voor deze gelegenheid hun deuren voor u openzetten.
Maar er is nog veel meer. Op de Wiel worden demonstraties gegeven en voor de kinderen is volop de gelegenheid zich te vermaken op de diverse springkussens. Voor de kleintjes is er een poppentheater en ze kunnen zich laten schminken.

De Dag van Leeuwen

De Dag van Leeuwen biedt vermaak voor alle leeftijden. Foto: Markeon

Wat de ‘Dag van Leeuwen’ zo uniek maakt is niet alleen dat het evenement vrij toegankelijk is voor iedereen, maar vooral ook het Maas en Waalse kampioenschap Buikschuiven, welke dit jaar voor de 15e keer georganiseerd wordt. Buikschuiven is een combinatie van techniek, behendigheid en snelheid. Leuk om te doen en geweldig om te zien. De baan zal in tegenstelling tot andere jaren dit jaar geplaatst worden in de Sportlaan.

Nieuwe attractie dit jaar is het verkeersveiligheidsevenement waarbij diverse simulators en andere voertuigen geplaatst zullen worden op het Dorpsplein, welke voor die dag omgedoopt wordt tot ‘Verkeersveiligheidsplein’. Diverse bedrijven kunnen zich daar op het gebied van verkeersveiligheid promoten en er zal ook een veiligheidsquiz plaatsvinden voor groot en klein, waarbij diverse prijzen beschikbaar worden gesteld.

Parttime

De Maas en Waalse formatie PartTime zorgt voor gezellige muziek tijdens de Dag van Leeuwen.

Ook zullen er diverse muziekpodia langs de route zijn die voor de nodige vermaak zullen zorgen. Zo zal op het Kerkplein de band ‘Don’t look Back’ optreden en bij de Molenlaan de band ‘Parttime’. De dag zal afgesloten worden in de grote feesttent bij ‘de Wiel’ waar de band ‘La Vita’ voor de nodige gezelligheid zal zorgen.

La Vita

La Vita zorgt voor een spetterende finale.

De ‘Dag van Leeuwen’ is al vanaf 11.00 uur te bezoeken. Om 13.00 uur zal Burgemeester Steenkamp, in het bijzijn van de voorzitter van Verrassend Leeuwen, op het Kerkplein het evenement officieel openen en daarna zal voorzitter Henk Janssen de voorzittershamer van Stichting Dag van Leeuwen overdragen aan Rob Reuvers.
Al met al is de ‘Dag van Leeuwen ’een familiedag bij uitstek die u gewoon niet mag missen.

De Dag van Leeuwen

De Dag van Leeuwen trekt elk jaar weer duizenden mensen van heinde en verre. Foto: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.