14-09-2018 2 min. Patrick van Haren

Herdenking van gesneuvelde Stoottroepen

Herdenking van gesneuvelde Stoottroepen

Stoottroepen herdenken voor de 73ste maal hun gesneuvelde kameraden
Op zondag 14 oktober 2018 vindt in Beneden-Leeuwen de jaarlijkse herdenking van gesneuvelde Stoottroepers plaats. De gezamenlijke ontvangst zal zijn in mfa De Rosmolen. Hier worden alle genodigden ontvangen en is er gelegenheid voor een kop koffie en kennismaking of weerzien. Met de daar gepresenteerde films en diapresentaties wordt het officiële gedeelte geopend. Hierbij zijn de jongere generaties van basisschool De Wijzer nauw betrokken door het gezamenlijk deelnemen aan informatieve inleidingen door Oud-Stoters en het, onder leiding van de leerkrachten, uitwerken van projecten en voordrachten.
Vervolgens zal men in een ‘Stille tocht’ naar het ereveld van de Stoottroepen worden begeleid waar de herdenking plaatsvindt. Harmonie Koning Willem III zal muzikale omlijsting verlenen met stemmige muziek.

Militaire en burgerautoriteiten zullen ook dit jaar weer deelnemn aan de plechtigheid en het leggen van kransen. Ook worden er kransen gelegd door vertegenwoordigers van voormalige Stoottroepenbataljons, de regimentscommandant, Scouting Don Bosco en leerlingen van De Wijzer.
13 Infanteriebataljon Air Assault Regiment Stoottroepen uit Assen os zoals elk jaar aanwezig met een erecompagnie en de vuurgroep.
Herdenkingswoorden worden uitgesproken door de voorzitter van de Stichting Herdenking Gesneuvelde Stoottroepers, de geestelijk verzorger van de militairen uit Assen en voor het eerst door de burgemeester van de gemeente West Maas en Waal, de heer Vincent van Neerbos.
Na afloop is er nog een informeel samenzijn in De Rosmolen.

Stoottroepen

Maas en Waalse Stoters Van Ooijen en Plamont leggen een krans. Foto: Ger de Wolf


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.