02-09-2011 4 min. Patrick van Haren

Informatie over de Dijkenloop

Informatie over de Dijkenloop

De Maas en Waalse Dijkenloop is een populair sportevenement, dankzij het bijzondere parcours, dat moet worden afgelegd. Hardlopen over de slingerende dijken langs de grote rivieren, spontaan toegejuicht door de bewoners van de kleine dorpjes, die toebehoren aan deze mooie streek.

Reacties van deelnemers aan de vorige editie maken duidelijk wat de verleidingen zijn om mee te doen aan de 12e Maas en Waalse DijkenLoop. Een kleine greep uit het gastenboek van de website:
‘Schitterend festijn’,
‘Prachtig parcours over slingerende dijkjes met adembenemende vergezichten‘,
‘Leuke, opzwepende muziek en juichende mensen die je vleugels gaven’, ‘Wat een verademing als je dit vergelijkt met al die grote evenementen’, ‘Wat een lust is het toch om mee te doen met de Dijkenloop’ en
‘Ik dacht dat over de dijken lopen eentonig zou zijn maar het is het tegenovergestelde.’

Natuurlijk kregen we ook verbetertips over o.a. de watervoorziening, het afhalen van de herinneringen en de bewegwijzering. Die tips volgen we graag op. Laat je daarom ook verleiden tot deelname en zondag 4 september 2011 wordt – dankzij de dijken – ook voor jou een dag om altijd te herinneren!

Parkoers
Het parkoers is volledig geasfalteerd, verkeersvrij, niet heuvelachtig en zeer afwisselend. Je zult merken dat het Land van Maas en Waal in werkelijkheid nog mooier is dan de aanstekelijke meezinger van Boudewijn de Groot doet vermoeden. In 2007 hebben we de route van de 10 kilometer met succes - dus blijvend - aangepast. De routes van de andere hardloop- en skeeleronderdelen blijven onveranderd. Ook volgens ’s werelds meest gelezen loopblad Runner’s World (oktober 2004) is het parkoers van de marathon van een ongeëvenaarde schoonheid.

Morgenbeginik.nl
Ook dit jaar kun je via https://www.myasics.nl/of https://www.morgenbeginik.nl/een gratis trainingsadvies krijgen. Dit advies is helemaal afgestemd op je eigen niveau. Het houdt rekening met je leeftijd, geslacht en trainingsdoel. Uitgebreide statistieken houden je op de hoogte van je persoonlijke vooruitgang. Je krijgt achtergrondinformatie over hardlopen en regelmatig een nieuwsbrief. En als je een afstand van de DijkenLoop opgeeft als trainingsdoel, kun je met een op jou gericht trainingadvies toewerken naar het eerste weekend van september.

Bijzonderheden Rabomarathon (individueel)
Het bijna symbolische inschrijfgeld van € 10,00 bij voorinschrijving kan je niet weerhouden het koningsnummer van de Dijkenloop mee te maken. Het parkoersrecord is in ons Jubileumjaar 2009 scherper gesteld door Jay Sauer. Hij klokte een tijd van 2:33:04 uur. Bij de dames liep de Poolse Danuta Pietruszynska in 2005 met 3:12:51 uur de snelste tijd. De recordpremie is € 250,00. Finishers krijgen een speciale medaille met inscriptie. Bij voorinschrijving kun je één begeleidende fietser opgeven die verplicht een oranje hesje moet dragen.

Deze wedstrijd maakt deel uit van de Marathon- en Ultracup. Meer informatie over dit regelmatigheidscriterium is te vinden op www.bloggen.be/marathon_en_ultracup

Bijzonderheden Rabomarathon (estafette)
Je kunt de Rabomarathon ook samen lopen met collega’s, clubleden, familie of vrienden. Samen met de laatste estafetteloper kunnen de andere teamleden de finish passeren. Teambuilding ten voeten uit! Er zijn twee categorieën: teams van 2, 3 of 4 personen (inschrijfgeld € 21,10) en teams van 5, 6 of 7 personen (inschrijfgeld € 42,20). Het parcoursrecord is 2:19:27 uur en staat op naam van het HaWa Team 2005 uit Gouda. Per categorie zijn er drie geldprijzen. De recordpremie is € 250,00.

Bijzonderheden halve marathon

In 2007 werd er bij zowel de mannen als bij de vrouwen een nieuw parkoersrecord gelopen. De Keniaan John Kirui liep de halve marathon in een tijd van 1:03:25 uur. Bij de dames liep de Keniaanse Eunice Korir deze afstand in 1:18:54 uur. De recordpremie is € 250,00.

Verzorging
Op elk 5 kilometerpunt zijn er AA Drink, water, fruit, sponzen en EHBO. AA Drink Isotone is een dorstlesser die direct in je bloedbaan wordt opgenomen. Hier heb je dus in het vervolg van de wedstrijd meteen profijt van. Bij de finish is er voor elke deelnemer een flesje AA Drink Sportwater, dat mineralen bevat die belangrijk zijn voor je herstel. AA Drink Sportwater zit in een handige 0,50 liter petfles met een bidondopje. Marathonlopers krijgen bij de finish een plastic deken en kunnen zich laten masseren in De Rosmolen.

Tijdregistratie
De verplichte ChampionChip, geel of groen, registreert de bruto-eindtijden van alle hardlooponderdelen. Deze chip dient aan je schoenveter bevestigd te worden. Meer informatie krijg je bij toezending/uitreiking van de ChampionChip.

Pendelbussen
De startlocatie van de Rabomarathon is Altforst. De halve marathon en de 20 km skeelertocht starten in Dreumel. Naar beide dorpen rijden pendelbussen vanuit Beneden-Leeuwen. De vertrektijden vind je elders op de website en krijg je bij inschrijving toegezonden of uitgereikt.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.