24-02-2017 2 min. Patrick van Haren

Integraal Kindcentrum weer dichterbij

Integraal Kindcentrum weer dichterbij

Alles onder één dak!

Het college vraagt aan de gemeenteraad een krediet beschikbaar te stellen voor het realiseren van een Integraal Kindcentrum (IKC) in Beneden-Leeuwen. In de raadsvergadering van 23 maart 2017 neemt de raad daarover een besluit. Sinds een aantal jaren wordt er in onze gemeente gesproken over het realiseren van een IKC in Beneden-Leeuwen. Wanneer de gemeenteraad instemt met het plan is, met een bedrag van 5,6 miljoen, dit de grootste investering in onze gemeente. Het IKC is bedoeld voor kinderen van 0 tot 14 jaar, en brengt het basis- en voortgezet onderwijs dichter bij elkaar. In het IKC zullen de basisscholen De Leeuwenkuil en De Wijzer, twee technieklokalen van het Pax in Beneden-Leeuwen en kinderopvang/peuterspeelzaal worden ondergebracht. Doordat de verschillende onderwijsvormen bij elkaar zitten kan er eenvoudig kruisbestuiving plaatsvinden. Te denken valt aan leerlingen van de Pax die kennis kunnen maken met zorg, onder andere door het meelopen op de peuterspeelzaal in het IKC.

IKC

De voorbereidingsfase heeft in goede harmonie tussen de gemeente en een afvaardiging van schoolbesturen, SPOM en Pax, plaatsgevonden. Afgelopen 9 juni 2016 heeft de gemeenteraad voor de voorbereiding van dit plan reeds een voorbereidingskrediet van € 50.000,-- beschikbaar gesteld. Deze voorbereiding is met het voorstellen om de plannen daadwerkelijk te gaan realiseren en de raad hiervoor een krediet beschikbaar te laten stellen, afgerond.

IKC

De verdere uitwerking van de plannen zal beginnen nadat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 maart 2017 ‘groen licht’ heeft gegeven door het beschikbaar stellen van de financiële middelen. De verwachting is dat de uitwerking van de plannen, waaronder ook het aanpassen van het bestemmingsplan, ruim een half jaar in beslag zal nemen.

Als de gemeenteraad in de raadsvergadering van donderdag 23 maart instemt met de plannen zoals die nu ter tafel zijn gebracht, kunnen de eerste leerlingen eind 2018 al worden ontvangen in het nieuwe IKC.

IKC

Voor de omwonenden zal op 13 maart 2017 om 20.00 uur een informatieavond plaats vinden op het Pax aan de Akkerstraat 40 te Beneden-Leeuwen.

IKC


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.