24-07-2015 1 min. Patrick van Haren

Inzamelactie taxussnoeisel

Inzamelactie taxussnoeisel

Lever uw taxussnoeisel in en steun daarmee de strijd tegen kanker

Landelijke inzamelactie 'Vergroot de hoop'
Avri werkt mee aan een landelijke actie van 'Vergroot de hoop'. Deze organisatie steunt de strijd tegen kanker door het inzamelen van snoeisel van de Taxus Baccata haag. Hierin zit baccatine, een basisgrondstof voor het maken van geneesmiddelen tegen kanker. Op de milieustraten in Culemborg, Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel staan speciale bakken waar u tot 31 augustus uw snoeisel in kunt doen.

Waar moet het snoeiafval aan voldoen?
Alleen nieuwe jonge twijgen van de Taxus Baccata, met een lengte van maximaal 30cm, kunnen worden gebruikt. Hoe zuiverder het snoeisel, hoe hoger het rendement. Taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen kan niet worden gebruikt.

Waarom Taxus?
In het snoeisel van je taxushaag (Taxus baccata) zit baccatine, de basisgrondstof voor chemotherapie. Taxus baccata komt enkel voor in West-Europa. Bovendien is het in Nederland een traditie om Taxus baccata massaal als haagplant aan te planten. Wij zijn dus dé uitverkoren regio om deze basisgrondstof voor chemotherapie te verzamelen. We mogen geen snoeisel verloren laten gaan. Elke meter snoeisel telt!

Meer informatie
Voor meer informatie kijkt u op www.vergrootdehoop.nl

Taxus


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.