Jonge judoka’s op de Leeuwenkuil en De Wijzer

Ruim 1800 jonge kinderen in Maas en Waal komen in deze weken van school thuis met enthousiaste verhalen over hun kennismaking met stoeien en judo. Speciaal voor de groepen 1 t/m 4 van 19 basisscholen zijn er in de maanden november  en december cliniclessen stoeien en eenvoudige judovormen.

Voor De leeuwenkuil was dit al het geval op donderdag 21 november. De kinderen van De Wijzer zijn op dinsdag 3 december als jonge judoka’s actief. In een écht judopak en op een échte judomat gaan zij met elkaar de strijd aan. Ze verkennen elkaars krachten.  Wie is het sterkst of misschien het slimst? Daarbij is er een belangrijke hoofdregel: 'probeer te winnen maar zorg ervoor dat je tegenstander geen pijn doet'

Actief Maas en Waal judo

Speelse judovormen waarmee de kinderen oefeningen ten uitvoer brengen. Foto: Actief Maas & Waal

Judo is van oudsher bekend als een gezonde sport met heel veel pedagogische kanten zoals discipline, opkomen voor jezelf én respect voor de ander. De speelse judovormen vragen nog geen technisch moeilijke vaardigheden en zijn daarom erg geschikt voor deze jonge kinderen. Kinderen spelen en stoeien van nature met elkaar. En wat is er dan nog leuker om dit te doen in een echt judopak en op een echte judomat!

Er bestaat al enkele jaren een zeer goede samenwerking tussen Actief Maas en Waal en judovereniging Tora uit Boven Leeuwen. Vooral door de inzet van judovereniging Tora  is het mogelijk om dit soort projecten in deze omvang te doen.  Ook de materiële ondersteuning (pakken en mat) vanuit Judobond Nederland speelt hierbij een rol. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking.
Voor meer info en foto’s zie: www.actiefmaasenwaal.nl
 

Probabilis
Van Wamel B.V.