23-06-2017 3 min. Patrick van Haren

Jonge talenten op het podium

Jonge talenten op het podium

Het is nog geen 16 uur als de toneelzaal van mfa De Rosmolen volstroomt. Voor deze gelegenheid is niet de gehele toneelzaal in gebruik, maar alleen een gedeelte bij het podium. Op het podium staan muziekstandaards, muziekinstrumenten en stoelen klaar. De leerlingen van de Leeuwense muziekvereniging en leerlingen van showorkest El Monte uit Alverna staan achter de coulissen in opperste staat van paraatheid. Zij zorgen op deze zaterdagmiddag voor een muzikale voorstelling.

Volle zaal
De belangstelling is boven verwachting en als de voorstelling door bestuurslid Harold van Gelder wordt geopend, zijn bijna alle 120 gereedstaande stoelen bezet. Vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, maar ook belangstellenden uit de muziekwereld zijn deze middag bijeen gekomen om te luisteren naar de resultaten van de repetities die door de jeugdige muzikanten in het afgelopen jaar zo enthousiast zijn bezocht.

El Monte
Na het welkomstwoord van Harold neemt Herman van Teffelen de microfoon over en nodigt de leerlingen van El Monte uit om plaats te nemen op het podium. De drie trompettisten, drie gitaristen en twee toetsenisten vormen slechts een kleine afspiegeling van het totale leerlingenorkest dat door een aantal afmeldingen incompleet is. Maar als de leerlingen een deel van het geoefende repertoire laten horen, is er niets te merken van de beperkingen. Het keyboard vult de ontbrekende klanken van een aantal instrumenten vlekkeloos in. De leerlingen weten zowel in groepsverband als individueel de aanwezigen te boeien en te verrassen. De meeste van hen zijn inmiddels twee jaar onderweg in de wereld van de blaasmuziek. Herman van Teffelen weet op luchtige wijze het gesprek aan te gaan met de leerlingen en op deskundige wijze te begeleiden.

El Monte

Leerlingen van Showorkest El Monte uit Alverna. Foto: Markeon

Koning Willem III
Na een korte pauze hebben de leerlingen uit Alverna het podium vrijgemaakt voor de leerlingen van muziekvereniging Koning Willem III. Deze 12 leerlingen zijn in opleiding sinds september 2016. En in groepsverband hebben de jonge muzikanten al heel wat noten in de aanbieding. Met elkaar verzorgen zij uit hun speelse leermethode leuke muziekstukken, die de luisteraars een mooi beeld geven van de ontwikkelingen in het afgelopen eerste seizoen. De eerste muziekstukken beperken zich tot een paar maten, maar naarmate de uitvoering vordert gaan de moeilijkheidsgraad en de lengte van de muziekstukken flink omhoog. En vlak voordat de toegift op de lessenaar staat, volgt nog een verrassing. Alle leerlingen ontvangen persoonlijk uit handen van Herman een heus diploma voor de geleverde prestaties van het afgelopen jaar.

Werving
Momenteel loopt het muziekproject De Muziekcarrousel op basisschool De Leeuwenkuil met een afsluitend muziekspektakel op dinsdag 4 juli in mfa De Rosmolen vanaf 19:00 uur. Hierover binnenkort meer.

Muziekschool
De leerlingen worden elke repetitie bijgestaan door leden van de muziekvereniging. Dat zorgt al vanaf het begin voor een binding en bovendien is de begeleiding op deze wijze intensief. Samantha, Karin, Marije en Harold zorgen er per instrumentengroep voor dat de leerlingen veel aandacht krijgen en Herman van Teffelen zorgt als supervisor voor de professionele ondersteuning. Bijkomend voordeel is dat Herman een eigen muziekschool runt, die dankzij een vernieuwde constructie een prijsvriendelijke muziekopleiding kan verzorgen. Hermans Muziekschool (voorheen Get Vibes) kan zelfs muziekles aan huis verzorgen. Kijk voor meer informatie op www.hermansmuziekles.nl en voor meer informatie over muziekvereniging Koning Willem III op www.hkw3.nl

Fotoreportage Markeon

muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025 muziek2017025


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.