23-06-2017 2 min. Patrick van Haren

Kenmerken van de nieuwe burgemeester

Kenmerken van de nieuwe burgemeester

West Maas en Waal zoekt een ‘Bestuurder op proces en inhoud’ en een ‘Zichtbare ambassadeur binnen en buiten’

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 22 juni is de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Deze profielschets is de basis van de vacature voor de nieuwe burgemeester. De vacature zal vanaf maandag 26 juni openstaan. Kandidaten hebben tot 11 augustus tijd om te solliciteren. Daarna zal een selectieprocedure gaan lopen. De gemeenteraad hoopt op 31 oktober aanstaande met een aanbeveling voor de nieuwe burgemeester te komen.

De concept profielschets is opgesteld door een commissie bestaande uit de fractievoorzitters, aangevuld met nestor, Ans Mol. Wethouder Bert van Swam en gemeentesecretaris, Perry Arissen, zijn aan de commissie toegevoegd als adviseur.

De commissie heeft breed input gevraagd. Deze input is geleverd door onder andere onze inwoners, via een digitale enquête. Er is een stakeholderconsultatie gehouden waarbij verschillende organisaties, ondernemers, verenigingen, scholen, woningbouwcorporaties, de ouderenzorg, de Wmo-adviesraad, seniorenverenigingen, jongerenorganisaties en carnavalsverenigingen aanwezig waren. Maar ook door het meedenken van de politie, het openbaar ministerie en het personeel van de gemeente is het uiteindelijke concept opgesteld.

Bij de presentatie van dit concept aan de gemeenteraad is een film getoond met beelden van West Maas en Waal waarbij een aantal inwoners hun wensen presenteren. Hiermee hopen we dat potentiele kandidaten denken: “West Maas en Waal, daar wil ik burgemeester worden!”.

Voor meer informatie en het bekijken van de film verwijzen wij naar www.westmaasenwaal.nl/nieuweburgemeester


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.