09-05-2014 2 min. Patrick van Haren

Leeuwen compleet van slag

Leeuwen compleet van slag

Harmonie Koning Willem III bestaat 140 jaar en viert dat dit jaar met een aantal bijzondere activiteiten. Op zaterdag 17 mei zal heel Beneden-Leeuwen van slag zijn door het slagwerkevenement van het jaar, 'Lauwe van Slag'. In de middag zal de streetband alvast Beneden-Leeuwen opwarmen met vrolijke klanken in het centrum van het dorp. Tijdens het avondspektakel zijn de nieuwste vormen van slagwerkmuziek te beluisteren zijn. Twee slagwerkgroepen uit Gelderland zijn voor dit drumfestijn uitgenodigd.

Streetband

Op zaterdagmiddag zal de Streetband van de harmnie alvast een opwarmertje laten horen in het centrum van het dorp. Foto: Markeon

Trommeltechno
OBK Bennekom zal de grenzen van de slagwerkmuziek oprekken door een vorm van trommeltechno ten gehore te brengen. Ze spelen nog nooit eerder gespeelde compositie in Europa, genaamd Track & Burn. Deze stukken zijn gecomponeerd door de Amerikaan Matthieu Lemieux en van uiterst hoog niveau. Door de vierstemmige baseline sectie klinken deze composities als minimalistische techno, bekend uit de dancescene.

Drum en pop
De tweede gast is Cresendo Hengelo die juist de popkant van de melodische slagwerkmuziek laten horen. Met hun Voice of Percussion concept hebben ze zang, slagwerk en gitaarmuziek weten te combineren tot een lust voor het oor. Last but not least zullen de leerlingen en slagwerkgroep van de jarige jop hun vernieuwende repertoire voor u spelen. Zij zullen laten zien dat je met een ongestemd instrumentarium zeer herkenbare en hedendaagse slagwerkmuziek kan maken! Jongen en oud is van harte welkom, de entree is gratis en het feestje start om 20:00 in de Rosmolen. U komt toch ook? Een cadeautje voor de jarige jop meenemen mag natuurlijk altijd!


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.