17-04-2015 3 min. Patrick van Haren

Lewabo Heren1 Team scoort weer overwinning

Lewabo Heren1 Team scoort weer overwinning

BENEDEN LEEUWEN - De tweede competitie dag in tennisland zit er weer op. Het ijzersterke Heren1 tema van Lewabo heeft thuis 5 punten gepakt tegen een sterk spelend team van LTC Uden.
Drie singles werden gewonnen door Lewabo en de dubbels kon het team uit Beneden Leeuwen ook weer op eigen conto bijschrijven.
Remko de Rijke haalde de eerste winstpartij tegen Wouter van den Berg overtuigend binnen met 6-2 6-2. Lewabo’s Coen van Keulen speelde tegen Maikel Wetters zijn sterke service volleyspel en trok de winst met 6-2 6-0 naar zich toe. Hugo Leenders maakte er een marathonpartij van tegen Rob Kardol van Ltc Uden. Hugo won de eerste set met 6-4 en verloor de tweede set met 2-6 tegen een sterk spelende Kardol. De derde set werd een thriller die met een tiebreak in het voordeel van Lewabo’s Leenders werd beslist. Een partij waarbij een ware Daviscup sfeer heerste.
Niels de Moree van Lewabo verloor in een spannende driesetter. De Moree trok de eerste set in een tiebreak naar zich toe, verloor de tweede set met 3-6 en in de derde set bleek tegenstander Mark Voorn beter met de wind om te kunnen gaan en haalde een winstpunt voor Uden binnen door de wedstrijd in de derde set met 4-6 binnen te trekken.

Dubbelpartijen
De eerste dubbel werd voor Lewabo gespeeld door Hugo Leenders en Daniel Lippok. Zij namen het op tegen Rob Kardol en Mark Voorn van Uden. Leenders en Lippok bleken perfect op elkaar ingespeeld en haalden het wedstrijdpunt binnen in twee sets ((6-3 6-4)
Nieuwkomer binnen het Heren1 team van Lewabo Pedro Mol speelde met de nestor van het team Maarten Mulders tegen Maikel Wtters en Wouter van den Berg. Mol en Mulders bundelden hun krachten en wisten in een prachtige partij te winnen met 3-6, 6-3 en 6-4.

Meisjes1 Hoofdklasse
Ook het Meisjes1 team van Lewabo speelde deze keer thuis in Beneden Leeuwen tegen een team van LTC Uden. Het meisjesteam tm 17 dat landelijke hoofdklasse speelt haalde 3 punten binnen en zo werden de punten tussen Beneden Leeuwen en Uden gelijk verdeeld. In de singles haalden Iris Leder en Veerle Contant met ruime overmacht de punten binnen. Een dubbel werd in een spannende driesetter gewonnen door Lewabo’s Rosalie Ponsioen en Floor Lissone . De andere dubbel werd nipt verloren door Iris Leder en Fleur van den Berg. Floor Lissone verloor haar single in een lange driesetter. De tegenstander van Fleur van den Berg in de single bleek net een maatje te groot en kon in straight sets de winst binnenhalen.

Heren2
Het Heren2 team speelde deze week uit in Eindhoven tegen de tennisclub Volley en behaalde een ruime overwinning door met slechts 1 verliespartij terug te keren naar Beneden Leeuwen. Kortom Lewabo scoort met overmacht en maakt zich de komende week op voor de derde competitiedag.

Lewabo

Maarten Mulders en Pedro Mol in actie tijdens hun dubbelpartij.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.