16-11-2018 2 min. Patrick van Haren

Logistieke Hotspot Rivierenland is verhuisd

Logistieke Hotspot Rivierenland is verhuisd

Het is zover! LHR is verhuisd naar de nieuwe huisvesting op Bedrijvenpark Medel in Tiel. LHR krijgt hiermee een eigen fysieke en herkenbare plek in het logistieke hart van de regio Rivierenland. In het nieuwe pand beschikken we over een kantoor en clubhuis voor onze logistiek ondernemers en ontstaat er een plek die we ook wel ‘logistiek campus’ noemen. Dat past perfect bij het plan LHR 2019-2022.

Wat de nieuwe huisvesting voor ons betekent, vertelt voorzitter Marcel Biesters van de Stichting Beheer Aandelen Logistieke Hotspot Rivierenland verderop in deze nieuwsbrief. Daarnaast staan al voor dit jaar de eerste bijeenkomsten op de agenda. Zo is op 13 december in het LHR-clubhuis een inspiratiesessie gepland voor ondernemers. En we gaan onderzoeken of we een opleiding voor middenkader kunnen lanceren.

De Scholierendag Start Moving op 1 november 2018 was met meer dan driehonderd bezoekers een groot succes. Jos Steur van RSG Lingecollege in Tiel doet verslag en legt uit waarom jongeren onterecht weinig belangstelling hebben voor een carrière in de logistiek.

De Logistiekdag 2019 vindt volgend jaar op 7 februari plaats in het Van der Valk Hotel in Tiel. LHR is samen met de andere Gelderse logistieke hotspots LEC Regio Nijmegen en Logistiek Innovatiehuis Liemers & Achterhoek de gastheer. Speciaal voor onze relaties hebben wij een korting bedongen op de entreeprijs van dit prominente evenement, kijk daarvoor op www.logistic-hotspot.nl

Als het gaat om duurzaam transport, loopt Rivierenland graag voorop. Arjan de Jong van CB, voorheen bekend als het Centraal Boekenhuis in Culemborg, legt uit hoe trucks die rijden op Liquid Natural Gas (LNG) hierbij een rol spelen. Wie geïnspireerd is door zijn verhaal, kan op 29 november terecht in het Van der Valk Hotel in Tiel. Daar organiseert de provincie Gelderland die dag een bijeenkomst over duurzame brandstoffen en spreken gedeputeerde Conny Bieze en experts niet alleen over LNG-trucks, maar ook over trucks die rijden op elektriciteit en biobrandstoffen.

Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor de GreenDeal van de Regio Rivierenland met het Rijk en cijfers van Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven waaruit blijkt dat jongeren de weg naar de sector logistiek nog onvoldoende hebben gevonden. Werk aan de winkel dus!

LHR

De nieuwe huisvesting van Logistieke Hotspot Rivierenland op het Bedrijvenpark Medel in Tiel wordt deze maand in gebruik genomen. (foto: Bedrijvenpark Medel)


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.