Maak kennis met onze nieuwe burgemeester

Nu de benoeming van de nieuwe burgemeester officieel is goedgekeurd zal op vrijdag 8 december Vincent van Neerbos officieel worden geïnstalleerd als burgemeester van West Maas en Waal. Alle inwoners, bedrijven, vereenigingen en zakenrealies worden hierbij van harte uitgenodigd om kennis te maken met Vincent van Neerbos en zijn partner. U wordt hiervoor in de gelegneheid gesteld op vrijdag 8 december van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis, Dijkstraat 11 in Beneden-Leeuwen.

Voor de burgemeestersvacature West Maas en Waal (ca. 18.650 inwoners) hadden zich 36 sollicitanten per brief gemeld. De commissaris van de Koning heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Vervolgens heeft hij overleg gehad met de door de gemeenteraad van West Maas en Waal ingestelde vertrouwenscommissie.
De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koning overgenomen.

Tijdens de raadsvergadering van vrijdag 8 december 2017 wordt Vincent van Neerbos beëdigd door de commissaris van de Koning. Aansluitend is de gelegeneid om kennis te maken tussen 19:00 en 21:00 uur. 

 

Formido Leeuwen
Van Wamel B.V.