28-08-2015 3 min. Patrick van Haren

Mijn Body Support avontuur

Mijn Body Support avontuur

Na de succesverhalen van verschillende deelnemers aan het Body Support programma bij Wilma’s Place in Beneden-Leeuwen, ontvingen we deze week opnieuw een successtory, ditmaal van Frits Ton.

Hoi, ik ben Frits Ton uit Heerewaarden, 49 jaar jong en ook ik ben het Body Support avontuur aangegaan. Niet eens om af te vallen, in eerste instantie althans. Meer balans in mijzelf brengen, dat is wat mijn doel was. Het is dan ook Balans waar ik al een tijd met mijzelf mee bezig ben geweest. Daar hoort het lichaam natuurlijk ook bij.
Zo’n 13 weken geleden ben ik gestart en het resultaat mag er zijn. Ik ben er dan ook trots op. Zoals je op de foto’s kunt zien is er wel wat veranderd. Mijn buik is geslonken en mijn gezicht ook. Ik voel me fantastisch en dit brengt zelfvertrouwen met zich mee.

Al aan het begin van dit jaar heb ik een foldertje mee gepakt en wat info gevraagd over Body Support bij Wilma’s Place in Beneden-Leeuwen. Wat houd het precies in, én belangrijk, wat moet ik er voor doen of laten. Ik voelde weerstand in mijzelf opkomen die mij ervan weerhield te starten.
Kan ik dit wel en hoe ga ik dit doen? Er was natuurlijk wel een verandering nodig.
Ik wist dat ik uit mijn vertrouwde ‘cirkeltje’ moest stappen, anders zou immers alles bij het oude blijven. Eind mei, ik zat na een avondje sporten bij Wilma aan ‘de bar’ en hoorde allerlei goede ervaringen, mensen hadden er baat bij. Er kwam een vraag in me naar boven: ‘Stel dat ik dit doe, wat levert het me dan op’. De antwoorden verraste me. In mijzelf hoorde ik zelfvertrouwen, creativiteit en zelfstandigheid. Afvallen kwam pas later. Voor ik me kon bedenken heb ik een afspraak gemaakt en nog dezelfde week ben ik gestart.
Inmiddels heb ik alle angst en weerstand die deze stap opleverde aangepakt en omgezet in een positieve benadering (dit is mijn werk), en ervaar ik al de fijne dingen die het doen van dit programma met zich mee brengt. Natuurlijk is het ook fijn te zien dat ik afval en heb dit in mijn doel meegenomen.

Frits Ton

Frits Ton voordat hij aan zijn avontuur begon. Eigen foto

In de 13 weken die ik nu enthousiast bezig ben met Body Support heb ik mijn gewicht zien dalen met zo’n acht kilogram. Ook is mijn vet percentage gedaald en mijn spiermassa toegenomen. Prachtig toch. Ik voel me veel fijner en heb plezier in het doen van het sport programma en het bereiden van de maaltijden. Oh ja ik eet nu zes keer op een dag. Het geeft me niet zo’n ‘vol’ gevoel na de warme maaltijd. Het is nu meer verdeel over de hele dag.
Mijn doel is om nog wat meer kilo’s af te vallen en mijn vet percentage verder te verlagen. Én dit zo te houden natuurlijk. Inmiddels is het een nieuw patroon geworden om per dag zes eetmomenten te hebben. Ik ben dan ook benieuwd naar de toekomst.

Frits Ton

Frtis Ton na dertien weken deelname aan Body Support. Eigen foto

Zo zie je maar dat het goed is om vertrouwen te hebben in jezelf en er voor te gaan.
Ik ben mijzelf dankbaar dat ik deze stap gezet heb en ga nog even door met het Body Support Programma. Mocht je meer willen weten over mijn manier van aanpak, schiet me gerust even aan en vraag het gewoon. Ik ben elke week meerdere malen in de sportschool te vinden. Genietend van mijn resultaten.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.