26-05-2017 3 min. Patrick van Haren

Mountainbike-parcours feestelijk geopend

Mountainbike-parcours feestelijk geopend

Beneden-Leeuwen heeft er een prachtig mountainbike-parcours bij**.**

Door Rinie van Haren

Mountainbiken op een speciaal ingericht junior mountainbiketerrein! Dat is al sinds begin van dit jaar mogelijk op het juniorterrein van RTV de Leeuwen aan de Zijveld in Beneden-Leeuwen. Op zaterdag 20 mei werd het terrein onder grote belangstelling officieel geopend.

Rabo Mountainbike Clinic voor basisschoolkinderen
Tijdens de feestelijke opening schreven in totaal zo’n 60 basisschoolkinderen uit de regio zich in om eens uit te proberen hoe het is om op een mountainbike te fietsen. Fietsen en helmen werden door de organisatie beschikbaar gesteld om ervaring op te doen en de nieuwe baan uit te proberen. Kinderen konden zich kosteloos aanmelden voor de Rabo Mountainbike Clinic en de opkomst daarvoor was onverwacht groot.

Onthulling
Na deze clinic werd het nieuwe parcours geopend door directievoorzitter van de Rabobank, Paul Brouwer in het bijzijn van wethouder Ton de Vree, voorzitter Hans van Eldijk, leden van RTV De Leeuwen en vele belangstellenden. Na een korte toespraak werd het sponsorbord onthuld, waarop de sponsoren staan vermeld, die de aanleg van de nieuwe baan financieel mogelijk hebben gemaakt.

RTV De Leeuwen

De onthulling van het sponsorbord. Foto: Reinier Jansen

Wedstrijden
Intussen stonden de jeugdleden startklaar op de pedalen om hun wedstrijd te rijden op het parcours. Aangemoedigd door de vele toeschouwers reden de kinderen in verschillende leeftijdscategorieën hun rondes. Een mooie mogelijkheid van het parcours is de moeilijkheidskeuze van de hindernissen. Bij sommige hindernissen kan worden gekozen voor de makkelijke uitvoering en wanneer men deze na oefenen beheerst, kan men kiezen voor de moeilijkere variant. Zo heeft dit parcours van liefst 1 kilometer lang veel te bieden en kent het veel variaties.

Actief Maas en Waal
Ook Actief Maas en Waal was vertegenwoordigd. Actief Maas en Waal is een regionaal platform voor de gemeenten Druten en West Maas en Waal. Kees de Haas vertelt: ‘Door samenwerking en afstemming met verschillende partijen wordt gestimuleerd dat de Maas en Waalse jeugd goed en voldoende kan bewegen, spelen en sporten in een gezonde leefstijl. Iedereen die met de jeugd heeft te maken, hun ouders en natuurlijk de jeugd zelf, speelt hierin een rol. Allemaal kunnen we bijdragen vanuit eigen positie en/of verantwoordelijkheid.’
Actief Maas en Waal initieert, ondersteunt en combineert activiteiten daar waar wenselijk en mogelijk is. Deze werkzaamheden zijn gericht op kwaliteit en duurzaamheid. In die rol was het platform ook nauw betrokken bij de totstandkoming van dit nieuwe parcours.

Trots
Hans van Eldijk is een erg tevreden voorzitter. RTV De Leeuwen is sinds een aantal jaren niet alleen een groeiende, maar absoluut ook een bloeiende vereniging. De mountainbikers tellen inmiddels al 30 leden en er zijn nog enkele plaatsen vrij. RTV de Leeuwen is een wieler- en mountainbikevereniging bestaande uit enthousiaste leden, van alle leeftijden, die deelnemen aan verschillende wieler- en mountainbike tochten. De junioren richten zich volledig op het mountainbiken.

Kijk voor meer informatie op www.rtvdeleeuwen.nl
Het nieuwe mountainbike parcours is te vinden op Zijveld 91, 6658 KV, Beneden-Leeuwen (ten zuiden van de Van Heemstraweg, net voor het viaduct aan de linkerkant)

Met speciale dank aan Reinier Jansen van RTV Totaal voor het beschikbaar stellen van de foto's bij dit artikel.

rtv2017021 rtv2017021 rtv2017021 rtv2017021 rtv2017021 rtv2017021 rtv2017021 rtv2017021 rtv2017021 rtv2017021 rtv2017021


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.