Nieuw onderkomen voor Nursing Nu

Door Rinie van Haren

Nursing Nu! is een uniek opleidingsinstituut in het Land van Maas en Waal. Het in 2010 opgerichte bedrijf begon aanvankelijk met standaard EHBO-cursussen, maar al vrij snel kwam hier de tak bij van het opleiden van EHBO-instructeurs en het geven van didactische trainingen. Naast de EHBO-tak worden tegenwoordig ook trainingen in de acute geneeskunde en verpleegkundige zorg gegeven. Jan Hoefnagel is de eigenaar van het bedrijf Nursing Nu! Hij heeft na de HBO-V de opleiding tot IC-verpleegkundige afgerond en is aansluitend begonnen met zijn eigen bedrijf. Daarvoor heeft hij diverse opleidingen tot (docent)instructeur gevolgd en diverse symposia bijgewoond om op een actuele wijze de cursussen te kunnen blijven geven. In het dagelijks leven is Jan daarnaast ambulanceverpleegkundige.

Huukske

Moderne technologie
De locatie waar de opleidingen werden verzorgd, bevond zich aan de Krozenbogerd, maar inmiddels is een andere locatie gevonden. In het voormalige politiebureau aan de Zonnebloemstraat heeft Jan Hoefnagel een ruimte ingericht voor het verzorgen van opleidingen welke voldoende ruimte geeft om 12 cursisten te kunnen ontvangen. ‘Dat is ook het maximum welke ik toelaat op een cursus. Zo komt iedereen ruimschoots aan de beurt met trainen en oefenen,’ vertelt Jan. ‘De tijd dat een EHBO lesavond bestond uit het aanleggen van verbandjes en het absorberen van veel theorie ligt ver achter ons. Tegenwoordig willen we vooral interactie. De apparatuur die daarvoor wordt gebruikt, biedt daarvoor alle mogelijkheden. Zo heeft een reanimatiepop verbinding met een groot TV scherm waarop door medecursisten en instructeur exact kan worden gevolgd of een reanimatie naar behoren wordt uitgevoerd. Te snel, te diep, te langzaam, teveel lucht inblazen, elke onjuiste, maar natuurlijk ook elke juiste handeling wordt direct zichtbaar.’ Jan voegt de daad bij het woord en laat op professionele wijze zien hoe een reanimatie dient te worden uitgevoerd.

Diverse opleidingen
Het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan dan wel eenvoudig lijken, binnen het spanningsveld van een vermoedelijke hartstilstand moet het hoofd wel koel gehouden worden en het is beslist niet overbodig om er eens mee te kunnen oefenen. Bovendien zijn er wel 40 verschillende types. Bij Nursing.nu wordt al die informatie op duidelijke wijze in de opleiding behandeld en ook hier geldt dat er veel meer praktisch wordt gewerkt dan theoretisch. Het pakket aan opleidingen is zeer divers en Jan Hoefnagel draagt er altijd zorg voor dat bij specifieke en specialistische cursussen de juiste instructeurs worden ingeschakeld. De nieuwe locatie biedt veel mogelijkheden om praktische vaardigheden op te doen. Naast het opleidingslokaal bevindt zich een eigen buitenterrein waar bijvoorbeeld geoefend kan worden met gewonden in een voertuig of het blussen van beginnende brandjes. Jan is erg content met de nieuwe locatie. Bij Nursing Nu! kunt u op het nieuwe adres terecht voor onderwijs, training maar ook degelijk en passend advies.

Nursing nu

Voor iedereen
Ook voor verenigingen, groepen en bedrijven worden regelmatig EHBO-cursussen, reanimatie- en AED vaardigheden verzorgd. Op maandagavond 8 januari volgde een groep inwoners uit de Fruitbuurt een cursus Reanimatie. ‘Daar wordt regelmatig gebruik van gemaakt’, vertelt Jan, die eerder ook al verschillende verenigingen en groepen uit de regio mocht ontvangen. ‘Het is zo belangrijk dat je weet hoe je moet handelen bij een reanimatie. Dat kan op elk ongewenst moment gebeuren, dus ook als je bij een vereniging actief bent. Die eerste seconden zijn bepalend voor het slachtoffer. Eigenlijk zou iedereen een reanimatiecursus moeten volgen.’

Nursing Nu

Inwoners van de Fruitbuurt oefenen reanimatievaardigheden. Foto's: Markeon

Informatie
Wilt u ook meer weten over EHBO, reanimatie, AED, sportblessures of andere trainingen? Neem dag gerust eens contact op met Nursing Nu!
Zonnebloemstraat 3
6658 XK Beneden-Leeuwen
Telefoon: 06 – 3059 6753
E-mail: info@nursingnu.nl
Website: www.nursingnu.nl

Nursing Nu

Jon Toebast Tegels en Sanitair BV
Beuningen Textiel en Mode - Feestwinkel