Ons Huukske heeft een nieuwe plek

Door Rinie van Haren

Seniorenvereniging 50+ heeft op zaterdag 6 januari officieel haar intrek genomen in het nieuwe onderkomen, het voormalig politiebureau. De vertrouwde naam is mee verhuisd en zo is Ons Huukske voortaan te vinden aan de Zonnebloemstraat 3. Op die dag werd ook de traditionele Nieuwjaarsreceptie gehouden.

Seniorenvereniging

Openingswoord
Vanaf 14:00 uur werden leden en genodigden ontvangen en rond 14:30 uur nam voorzitter Henri van der Vorst het woord. ‘Het is me een eer en een genoegen zoveel mensen hier aanwezig te zien in ons nieuwe onderkomen. We hopen hier voort te kunnen zetten wat we al jaren op vertrouwde wijze doen. Of de ruimte in de praktijk voldoet, zullen we gaan ondervinden, maar er is in elk geval drie maanden lang keihard gewerkt om deze locatie geschikt te maken voor onze vereniging. De maand december laat ik daarbij maar buiten beschouwing. Door Sinterklaas en feestdagen is er in die maand niet veel gebeurd. Eigenlijk wil ik geen namen noemen omdat er heel veel mensen hun handen uit de mouwen staken, maar om drie namen kom ik niet heen. Zij verdienen een extra schouderklopje. Cees de Haas, Gé van Hees en Henry Engelaer hebben zich bovenmatig ingespannen voor deze nieuwe locatie, waarvoor onze dank.’

Henri van der Vorst

Voorzitter Henri van der Vorst. Foto: Reinier Jansen

Ballonnen
Na zijn openingswoord moest er een officiële handeling worden verricht om de opening gestalte te geven. Achter een aantal ballonnen bevond zich een bord waarop verder niet te zien was wat daarop stond. Mevrouw Lemmers en Riet Maas kregen de eer om het bord te onthullen. Dat gebeurt met een hulpstuk waarmee doorgaans biljartballen worden getoucheerd. Voor deze gelegenheid waren spijkers bevestigd aan de biljartkeu en zo werd door beide dames de ballonnen doorgeprikt waarna het vertrouwde bord ‘Ons Huukske’ verscheen. Die naam kan ook nu weer gebruikt worden, want het nieuwe onderkomen staat evenals het vorige op de hoek van een straat.

Seniorenvereniging

Wennen
Het informele samenzijn werd door de vele aanwezigen aangegrepen om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar en om rond te kijken in de nieuwe zaal. Die biedt ruimte aan twee biljarttafels, die evenals voorheen intensief gebruikt zullen gaan worden. Tijdens de populaire kaartmiddag op vrijdagmiddag zal de nieuwe zaal ongetwijfeld behoorlijk vol zitten. Dan is deze zaal waarschijnlijk net groot genoeg. Het is altijd even wennen aan een dergelijke nieuwe situatie. De overige activiteiten die binnen plaatsvinden zullen er snel hun plekje vinden. De Leeuwense Seniorenvereniging is met de huisvesting weer voor jaren uit de zorgen.

Heeft u ook belangstelling om lid te worden, kijk dan eens op de website www.seniorenleeuwen.nl waarop alle activiteiten en contactpersonen te vinden zijn. 

Seniorenvereniging

Foto's: Markeon

Van den Hurk Meubelen
Henricus Hoeve