29-07-2016 1 min. Patrick van Haren

Overval op Leeuwense textielsuper Zeeman mislukt

Overval op Leeuwense textielsuper Zeeman mislukt

Dinsdagmorgen 26 juli werden twee winkelmedewerksters van het Zeeman filiaal bij het openen van de zaak bedreigd door een man die gewapend was met een mes. De medewerksters verzetten zich en begonnen hevig te gillen. De overvaller maakte zich daarop uit de benen en vluchtte in een auto. De commotie bij het achterblijvend personeel en omstanders was groot.

Overval op Zeeman

Deze auto was diezelfde morgen gestolen in het Gelderse Elst bij een woninginbraak en de politie keek uit naar de betreffende auto. In Nijmegen kreeg de politie in de vroege ochtend de gestolen auto in het vizier. De chauffeur vluchtte, haalde levensgevaarlijke manoeuvres uit en veroorzaakte een aanrijding, waarna hij wist te ontkomen. De politie besloot de achtervolging te staken om verder gevaar voor anderen te voorkomen.

Overval op Zeeman

De gevluchte dader heeft in Beneden-Leeuwen geprobeerd het filiaal van Zeeman te overvallen en is daarna wederom gevlucht. In Druten wist de politie op de Van Heemstraweg de auto tot staan te dwingen, weliswaar met blikschade tot gevolg. De man, een 38-jarige Nijmegenaar, is gearresteerd. Bij het filiaal van Zeeman is sporenonderzoek gedaan en zijn de beelden van de beveiligingscamera meegenomen voor verder onderzoek en verzameling van bewijslast. Ook op andere plaatsen is onderzoek gedaan.

Foto's: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.