18-04-2014 3 min. Patrick van Haren

Paasbrunch mooie start voor Samenloop

Paasbrunch mooie start voor Samenloop

Waar anders op zaterdag fietsen staan gestald en winkelend publiek zich van winkel tot winkel verplaatst, stond op zaterdagmiddag langs de winkelgalerij aan het Dorpsplein een enorme dis van tientallen meters opgesteld. Honderd zitplaatsen waren bestemd voor evenzovele gelukkige klanten, die in de afgelopen weken één van de vijf winkels bezochten aan het Dorpsplein.

Paasbrunch op Dorpsplein

Kantoorshop De Rijk, Lingerie Charlene, Modezaak van Hulst by Antoinette, Telecombinatie Leeuwen en Bloemsierkunst van Gruijthuijsen vormen een actieve schakel in het winkelbeeld van Beneden-Leeuwen. Keer op keer lopen deze ondernemers voorop om gezamenlijk een activiteit te organiseren. Initiatiefnemer Gerard van Gruijthuijsen bedacht dat er rond de Pasen geen activiteiten stonden gepland en bedacht een Paasbrunch. Samen met de andere vier winkeliers lootte hij 100 mensen uit, die gratis mochten aanschuiven aan de Paasbrunch.

Paasbrunch op Dorpsplein

Bakker Martin Bom, Keurslager Lemmers door Maarten, C1000 van Leeuwen, Fruittuin Bloesemhof en biologische Eierfarm Janssen leverden spontaan en gratis de producten, die nodig waren om de gasten de Paasbrunch te kunnen aanbieden. Partyverhuur van Dreumel regelde een overkapping en het meubilair. Door de spontane sponsoring zou er nog een bedrag overblijven, dat gestort zou gaan worden op de rekening van Samenloop voor Hoop, het wandelevenement, dat op 31 mei en 1 juni plaatsvindt rond de Wiel. De totale opbrengst van de Samenloop voor Hoop is bestemd voor Kankerbestrijding van KWF. Een aantal vrijwilligers van dat wandelevenement was zaterdag bij de Paasbrunch om de gasten te voorzien van koffie, thee, heerlijke broodjes en een heerlijk gebakken eitje. Bloemist Gerard van Gruijthuijsen had zijn bloemenwinkel die ochtend verruild voor een grote braadpan en bakte eieren dat het een lieve lust was.
Hoewel de zon zijn best deed, was het onder de overkapping toch wat frisjes en hadden de meeste gasten toch hun jas maar aangehouden. De lekkernijen die zij kregen voorgeschoteld, bekwamen prima en iedereen was dan ook erg ingenomen om deel te mogen nemen. De gasten bedankten de winkeliers voor deze mooie paasgedachte en keerden voldaan huiswaarts. De winkeliers waren ook erg tevreden over deze geslaagde actie. En er was nog een tevreden partij. De stichting Samenloop voor Hoop heeft voor de inzet van deze dag de eerste euro’s ontvangen voor hun goede doel.

Verslaggeefster Ingelou Stol was aanwezig om een reportage te maken voor het Radio 1 programma de Minimaatschappij, welke wordt uitgezonden op Tweede Paasdag om ongeveer 09:45 uur.

Foto's: Blik op Beneden-Leeuwen

paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch paasbrunch


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.