18-10-2019 3 min. Patrick van Haren

ROLR op podium bij De Bever

ROLR op podium bij De Bever

Door Rinie van Haren

Het aantal coverbands in Nederland is groot, maar volgens bassist Jan Verdoorn heeft Raiders Of The Lost Rock volop onderscheidende elementen: "We zijn een hecht collectief en brengen een energieke live-show. Onze interactie is goed en we brengen de energie onmiddellijk over op het publiek." En juist daarom is deze Zeeuwse band door café De Bever uitgenodigd om op zaterdag 17 oktober het repertoire live ten gehore te brengen in het Leeuwense café.

Ik maak mij alvast een voorstelling van hoe deze geweldige rockavond zal verlopen. Al direct vanaf het begin dat de muzikanten van ROLR bezit nemen van het podium wordt duidelijk dat ROLR absoluut geen moeite heeft het publiek te bespelen, want al bij het eerste nummer worden de aanwezigen aangenaam verrast alsof ze willen zeggen: ‘Hee dit is niet zomaar een coverbandje, dit is goeie shit!’ En dat is het ook.

Het publiek hoort bijvoorbeeld nummers van Iron Maiden, Audioslave en Danko Jones voorbij komen, stuk voor stuk feilloos uitgevoerd. Technisch steekt alles prima in elkaar: de drums zijn strak en de gitaristen lijken met het grootste gemak de lastigste rifs en solo's uit hun gitaar te trekken. De zanger probeert vanaf het eerste moment het publiek op alle mogelijke manieren te vermaken, zowel tijdens de nummers als tussen de nummers door, maar blijkt buiten een entertainer ook een uitstekende zanger te zijn wiens stem bovendien prima past bij de nummers die voorbij komen. Vooral de kopstem die zo kenmerkend is voor veel van die nummers komt prima uit de verf en is dan ook veelvuldig te horen.

Raiders of te lost rocking

De band zet 'Highway to hell' in en voor het podium barst het feest dan echt los. De bezoekers, die zich tot nu toe in de hoeken van de zaal achter de geluidstechnicus leken te verschuilen, komen steeds meer naar voren en overal zie je mensen ritmisch meebewegen of meezingen; sommige uit volle borst, andere wat meer ingetogen – maar het is in ieder geval duidelijk dat iedereen het prima naar zijn zin heeft. Het AC/DC feestje wordt verlengt met 'Whole lotta rosie' en daarna volgen nog wat nummers van andere bands, waaronder 'Paradise city' van Guns 'n Roses.

De band verdwijnt dan backstage maar wordt direct teruggeroepen door het enthousiaste publiek. In de toegift is onder andere nog 'Paranoid' van Black Sabbath te horen. Het feest is geslaagd en aan de bar is dan ook niemand meer te bekennen. Zo ongeveer zou het op zaterdag 19 oktober kunnen gaan verlopen en jij kunt dat gaan meemaken. Want ROLR is niet 'zomaar een coverbandje', maar een club ervaren muzikanten die weten hoe je een feestje moet bouwen. Het zou me dan ook niet verbazen als we deze naam en dus ook deze band nog vaker tegen gaan komen in onze regio, wellicht ook bij De Bever.

Wordt verwacht
En noteer ook alvast in je agenda: Op zaterdag 9 november staat de band The Fortunate Sons op het podium van café De Bever, een tribute to Creedence Clearwater Revival.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.