20-01-2017 1 min. Patrick van Haren

Ruud Schackman exposeert in gemeentehuis

Ruud Schackman exposeert in gemeentehuis

Tot eind maart is de expositie van Ruud Schackman te zien in het gemeentehuis.

Een oudere broer van Ruud maakte tekeningen met pastelkrijt. Dit was voor hem de aanleiding om het ook eens te proberen. Al gauw maakte hij pasteltekeningen van landschappen en stripfiguren. Hij vond het prachtig om te doen. Toen hij zijn eerste tekendoos had ontvangen, breidde hij zijn onderwerpen al snel uit. Na zijn middelbare schoolopleiding heeft Ruud veel reclametekeningen, landschappen, portretten, oorkondes en muurschilderingen voor bedrijven en particulieren geschilderd. Ondertussen volgde hij een professionele opleiding: tekenen en schilderen. Daarbij is hij 15 jaar begeleid door een groot aantal beroepskunstenaars. Aanvankelijk gebruikte hij pastelkrijt en olieverf. Momenteel schildert hij op impressionistische wijze, hoofdzakelijk met acrylverf.

Ruud Schackman

Ruud heeft onlangs en project afgerond waarbij hij een 25-tal moderne collages heeft geschilderd. Daarnaast heeft hij een grote liefde voor het dorpsgezicht en het (Italiaans) landschap. Zijn laatste werkstukken zijn "de Nachtwacht" en "de Aardappeleters". Deze werken zijn ook te zien tijdens de expositie.

Ruud Schackman

Tot eind maart 2017 is de expositie van Ruud Schackman te zien in het gemeentehuis van West Maas en Waal tijdens de openingstijden, Dijkstraat 11 te Beneden-Leeuwen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.