27-03-2015 2 min. Patrick van Haren

Samen een balletje meppen

Samen een balletje meppen

Door: Lisa Zondag, Susanne Hol en Djuka Meijer

In Beneden-Leeuwen is volleybalclub Isala ’77 al jaren een bekend begrip. Wij zitten alle drie onder volleybal en spelen er met veel plezier. Voor wie nog nooit volleybal heeft gespeeld, leggen we even kort de regels uit.
Als je volleybal gaat spelen heb je 2 teams nodig. In het midden van het veld heb je een volleybalnet en ieder team heeft een eigen speelhelft. Elk volwassen team heeft 6 spelers en staan altijd in een W vorm. In het midden van de W vorm staat de speler die de bal probeert hoog te houden.
De jongere kinderen, ook wel mini’s genoemd, hebben 4 spelers en staan in een vierkant. Het veld van de mini’s is meestal 9 of 12 meter. En 6 meter breed.

Leeuwenkuil

Trainer-coach Bertil van der Mispel weet er nog veel meer over te vertellen. Hij geeft dan ook al enkele jaren volleybaltraining. Dit jaar aan de teams JC1, MC1, JB2 en de MB1. Hij is nog lang niet van plan om er mee op te houden. Of zoals hij zelf zegt: ‘Totdat ik niet meer kan of me niet meer fit voel.’ Vroeger heeft Bertil vijf jaar lang bij Boemerang Komeet in Druten gevolleybald. Smashen vond hij het leukste om te doen. Dat gaat als volgt: “Je gooit de bal in de lucht, je doet 1 voet naar voren, je doet je arm naar achter en je slaat tegen de bal aan”, vertelt Bertil. Vroeger heeft hij weleens een liesblessure gehad, toen kon hij vijf tot zes weken niet meedoen en daarna was het nog wel uitkijken!

Een gemiddelde volleybalwedstrijd duurt anderhalf uur. Bij een volleybalwedstrijd moet je een tenue van Isala ‘77 aan, een zwart kort broekje en het liefst kniebeschermers, voor je eigen veiligheid. Bij volleybal heb je ook competities zoals bij voetbal. Per team moet je 2 of 3 keer per week spelen. Tot slot vroegen we nog aan Bertil wat het verschil is tussen een zaalvolleybal en een beachvolleybal. Bertil: ‘Een beachvolleybal is wat zwaarder dan een zaalvolleybal, maar verder zit er niet veel verschil in’.

Leeuwenkuil

De afgelopen weken zijn er door Isala ‘77 in samenwerking met de bond clinics gegeven op veel scholen. Zo ook bij ons op school. Afgelopen zaterdag is dat afgesloten met een toernooi in Dreumel.
Wij kijken al weer uit naar de volgende activiteit! Want naast het volleyen, organiseert Isala ‘77 ook van alles voor de jeugd. En wat te denken van het volleybalkamp! Voor sport en plezier ben je bij Isala ‘77 aan het goede adres!

Leeuwenkuil

Eigen foto's.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.