28-11-2014 2 min. Patrick van Haren

Scool on wheels

Scool on wheels

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject voor kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een gedeelte theorie in de klas en een sportclinic in de gymzaal. De kinderen bekijken filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap en zij mogen vragen stellen aan de docent, die zelf een lichamelijke handicap heeft. Op speelse en interactieve wijze leren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leren zij welke sporten je kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buiten spel mag staan.
“Ben je zielig als je een handicap hebt?”, “Welke sporten kun je doen in een rolstoel?” Kinderen van verschillende basisscholen, waaronder OBS De Wijzer leerden en hebben het zelf ervaren tijdens het project (S)Cool on Wheels. Na het theoriegedeelte gaan de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. De kinderen leren hoe je moet rijden in een rolstoel en spelen een partijtje rolstoelbasketbal. De clinics worden verzorgd door spelers van het nationaal rolstoelbasketbalteam.

Fonds gehandicaptensport
Sport maakt je lichamelijk en mentaal sterk voor het dagelijks leven en is juist daarom voor mensen met een handicap essentieel. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. (S)Cool on Wheels is een landelijk project van Fonds Gehandicaptensport. Hoofdsponsor van het project is de Rabobank Foundation. De Rabobank doet dit omdat zij nauw is betrokken bij de gehandicaptensport en komt vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op voor kwetsbare groepen in de samenleving.

Rabobank Maas en Waal
Rabobank Maas en Waal ondersteunt dit initiatief en liet vier basisscholen deelnemen aan deze bijzondere clinic. Basisschool De Kubus in Druten beet het spits af op dinsdag 18 november. Op woensdag was basisschool De Wijzer in Beneden-Leeuwen aan de beurt. Op donderdag De Mariaschool in Boven-Leeuwen en tot slot op vrijdag basisschool De Appelhof in Druten.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.