13-10-2017 3 min. Patrick van Haren

Seniorenvereniging gaat verhuizen

Seniorenvereniging gaat verhuizen

- Kogel door de kerk
- Een verhuizing die niemand gewild heeft

Door Henry Engelaer (namens bestuur en leden van Seniorenvereniging 50+)

Dat klinkt tegenstrijdig en dat is het ook. Nooit hebben leden en bestuur onder stoelen of banken gestoken dat de grote, mooie en uiterst functionele recreatiezaal bij het voormalige bejaardencentrum De Hey-Acker, als de meest ideale accommodatie en locatie in het dorp werd gezien. Waarom dan toch deze verhuizing?

Al sinds een aantal jaren huurt de Seniorenvereniging dat gebouw voor een alleszins zeer coulante antikraakprijs van de Zorggroep Maas en Waal. Die overeenkomst geldt tot het einde van dit jaar.Er liepen afspraken, dat medio dit jaar de seniorenvereniging zou horen of continuering van de huurovereenkomst mogelijk zou zijn. Tot op dit moment heeft het bestuur van de seniorenvereniging geen enkele informatie ontvangen over de toekomstige bestemming van de zaal en over de eventuele mogelijkheid om als seniorenvereniging daarvan deel uit te maken. Na heel lang wikken en wegen, zonder zelf goed te kunnen beoordelen welke keuzes er in relatie met deze onzekere situatie het beste genomen zouden moeten worden, is uiteindelijk unaniem besloten, om op het voorstel tot huren van het voormalige politiebureau in te gaan. Hoewel we van de nieuwe eigenaren, de heren van Tiem en van de Bosch, veel en genereuze medewerking ondervinden bij het geschikt maken van dat gebouw voor gebruik door onze vereniging, zullen we met de nodige weemoed aan Ons Huukske, want zo noemde we het, blijven terugdenken.

Ons Huukske

De vertrouwde locatie, de voormalige recreatiezaal van de Hey-Acker bood een voortreffelijk onderkomen.

De werkzaamheden om het gebouw geschikt te maken, hebben reeds een aanvang genomen. Hoewel we daarbij veel medewerking van de aannemers ondervinden, zal ook enige en nodige ondersteunende inzet van de leden zelf, onontbeerlijk blijken.

De eerste informatie leert ons, dat zich al een aantal vrijwilligers hebben aangemeld om een stukje bij te dragen aan het geschikt maken voor gebruik door de seniorenvereniging. Er zal inderdaad nog het een en ander gerealiseerd moeten worden, maar met vereende krachten hopen alle leden en het bestuur, de aanstaande Nieuwjaarsreceptie, met een heildronk op het nieuwe jaar en op de toekomst van onze mooie vereniging, in deze nieuwe zaal te kunnen vieren.

We schreven al dat we Ons Huukske met gemengde gevoelens verlaten. Dat is mede ingegeven door het feit dat deze verhuizing, hoe aantrekkelijk ook tot stand gekomen, onherroepelijk de nodige financiƫle consequenties voor de verenigingskas met zich mee zal brengen. Het bestuur benadrukt dan ook nogmaals, dat ze hun ledenwerfactie nog eens extra bij iedereen onder de aandacht willen brengen, om het aldus voor heel veel ouderen mogelijk te maken, hun geliefde ontspanningsuurtjes in groepsverband te kunnen blijven organiseren. Dat is uiteindelijk ook de voornaamste doelstelling van de Seniorenvereniging 50 + te Beneden-Leeuwen.

Politiebureau

Het gebouw aan de Zonnebloemstraat deed vanaf eind jaren '70 dienst als Vormingscentrum De Leeuwenberg tot het toenmalige korps der Rijkspolitie op 3 augustus 1989 na een flinke interne verbouwing haar intrek nam in het gebouw. Anno 2017 zullen senioren in dit gebouw hun vrijetijdsbesteding gaan invullen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.