25-05-2018 3 min. Patrick van Haren

Sfeervolle Paascruise ADG

Sfeervolle Paascruise ADG

Beneden-Leeuwen- Sinds het jaar 2000 organiseert Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten activiteiten met als doelstelling het tastbaar verrassen van jongeren met ’n beperking uit de regio Maas en Waal. Mede door deze activiteiten stimuleren we het groepscontact in de regio Maas en Waal. Dit groepscontact is ’n prima middel om jongeren met ’n beperking te activeren en mede hierdoor uit hun isolement te halen en de integratie in de maatschappelijke samenleving te bevorderen. Jaarlijks worden de volgende activiteiten aangeboden: Geheel verzorgd weekendje weg, Paascruise, Paracruise i.s.m. WSV de Gouden Ham en een wekelijkse sportinstuif met sociaalcafé. Tussendoor zijn er diverse activerend activiteiten w.o. aangepast zwemmen, Carnaval etc. Het 1e-2e en 3e lustrum werden gevierd met grote verrassende activiteiten. O.a. Helikopterspektakel [lustrum 1+3], Weekend Euro Disney en Activiteitendag met 50m hoge rolstoeltoegankelijk sky-cage [2e lustrum]. Het komende jaar 2019 hopen we het 4e lustrum te vieren. Ook dit 20 jarige jubileum wil de organisatie graag weer opluisteren met een tastbaar verrassende activiteit.

adg

Achtste Paascruise
In 2011 is in samenwerking met Moeke Mooren een heuse cruise aan onze jaarlijkse activiteiten toegevoegd. In 2013 is de cruise uitgebreid van 2 uur tot 4 uur. Bewoners, personeel en vrijwilligers van de Maas en Waalse instellingen [lg] samen met chronisch zieken ca 90 personen] genieten sindsdien jaarlijks van een prachtige cruise met de welbekende “De Sluizer” van Moeke Mooren in Appeltern, compleet met zon, sfeervolle muziek en ’n hapje en ’n drankje.

Ook dit jaar hebben de jongeren met ’n beperking weer genoten van ‘n heuse sfeervolle paascruise van 4 uur. Om de Vips tijdens de cruise nog beter te kunnen animeren heeft de organisatie enkele activiteiten toegevoegd. Naast het entertainment van de vermaarde dj-Huib was er ook een gezellige bingo [gratis] met diverse prijsjes. Ook konden de Vips genieten van de gezellige karaoke met interactieve inbreng van de Vips. Iedereen kreeg de kans zich tijdens de cruise te presenteren met o.a. muziek-zang-dans-goochel act of andere specialiteit. Het geheel vakkundig aan elkaar gepraat door DJ Huib onder het genot van ’n hapje en ’n drankje.

De volgende activiteiten staan op de agenda: 11 t/m 13 mei Weekend Beetsterzwaag- Friesland en 17 juni de Paracruise/waterspektakel. Voor dit Feest op het water ontvangt de organisatie graag de aanmeldingen zie Facebook/Website!

Sponsoractie
Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de fantastische ondersteuning van de maatschappelijke samenleving. Jaarlijks wordt er rond de Maas&Waalse Dijkensport een sponsoractie gehouden. Boegbeeld Adrie Kooijmans met zijn inspiratiebronnen Sander&Erik zullen zich weer sportief inzetten om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen. Van 15 tot 30 mei kunt U de actie ondersteunen door bij de RABO Clubkas Campagne Uw stem uit te brengen op Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten. Met het oog op het aankomend 4e Lustrum [20 jaar] doet de organisatie een speciaal beroep op de regionale maatschappelijke samenleving voor stimuleren ondersteuning om het lustrum weer tastbaar verrassend te kunnen opluisteren. Voor verder informatie zie: http://www.adriedijkenloopgehandicapten.nl/ en onderstaande contactinformatie.

Cees Zondag, Coordinator Stg. Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten.
Telf. 0487 592589,

Email cgmzondag@hetnet.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.