17-11-2017 2 min. Patrick van Haren

Sint Nicolaas komt naar Lauwe

Sint Nicolaas komt naar Lauwe

Na de landelijke intocht, die op zaterdag 18 november zal plaatsvinden in de mooie stad Dokkum, is Sint Nicolaas voornemens de volgende dag verder te reizen door het land en onder nadere een bezoek brengen aan Beneden-Leeuwen. Kinderhartjes in Beneden-Leeuwen gaan op zondag 19 november beslist weer sneller kloppen.

Vanaf 12:15 uur begint het programma aan de Waalbandijk, waar alle kinderen en hun ouders worden ontvangen en waar Harmonie Koning Willem III zorgt voor muziek. Rond de klok van 12:30 uur zal de boot van Sinterklaas aanmeren aan de Waalbandijk in Beneden Leeuwen, waarna de hele stoet richting zaal de Twee Linden zal gaan. Daar start het programma voor de kinderen van groepen 1 t/m 4 van de basisscholen dat als een swingend feest staat aangekondigd. Om 14:45 uur worden de kinderen weer naar buiten gebracht. Aansluitend rond 15:00 uur is er een receptie voor de aller kleinste kinderen. Zo krijgen zij ook de gelegenheid Sinterklaas en Zwarte Piet persoonlijk een handje te komen geven. En natuurlijk om de vers gebakken pepernoten van de Pieten te komen proeven!

Dit alles word geregeld door Stichting Intocht Sinterklaas Beneden-Leeuwen. Deze stichting wordt bestuurd door een aantal enthousiaste Leeuwenaren die het dorp, de kinderen en Sinterklaas een warm hart toedragen. Maar ook vele vrijwilligers helpen om deze dag voor de kinderen compleet te maken.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina: httpss://www.facebook.com/Sint-in-Leeuwen

Voor leuke schoencadeautjes kijk eens op www.woonendroom.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.