18-04-2014 2 min. Patrick van Haren

Slagwerkers laten Rosmolen schudden

Slagwerkers laten Rosmolen schudden

Het zal niet vaak voorkomen, dat er twee jaar achter elkaar een jubileum gevierd kan worden. De slagwerkgroep van harmonie Koning Willem III valt dit unicum ten deel. Vorig jaar vierden de slagwerkers het 65-jarig bestaan van de slagwerkgroep, die in 1948 begon als drumband. Dit jaar viert harmonie Koning Willem III het 140 jarig bestaan, waarvan deze groep deel uitmaakt. Om als groep een bijdrage te leveren aan dit jubileum zijn de slagwerkers al maanden bezig met de voorbereiding van een groots slagwerkfestival. Onder leiding van de nieuwe instructeur Niels van Harn is de slagwerkgroep een nieuwe muzikale richting ingeslagen met vooral veel swingende marsmuziek, waarmee de groep zich tijdens het Slagwerkfestival op zaterdag 17 mei zal presenteren.

Slagwerkgroep Harmonie Koning Willem III

Foto: Antonie van den Heuvel

Gastoptredens
Harmonie Koning Willem III is trots op de medewerking van OBK Bennekom, die met hun slagwerkgroep onder leiding van Willem Schoonheim in 2009 debuteerden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en in Beneden-Leeuwen hun boeiende repertoire ten gehore gaan brengen. Het slagwerkensemble telt zo’n 16 slagwerkers. Het ensemble toont zich graag bij diverse buitenoptredens. Met een breed scala aan straatmarsen presenteert het zich als een veelzijdig ensemble. De stijl van het slagwerkensemble bezit Schotse en Amerikaanse invloeden. Het ensemble beschikt niet over melodisch slaginstrumenten. Veel buitenoptredens worden samen met orkest en majorettes verzorgd.

OBK Bennekom

Als tweede gast zal de slagwerkgroep van Crescendo uit Hengelo (GLD) het podium betreden. Deze groep staat onder leiding van Gilbert Wientjes maakt gebruik van verschillende melodische instrumenten en bijzondere arrangementen en durft daarmee af te wijken van de wat meer traditionele slagwerkensembles. Met zang, gitaar, basgitaar en veel slagwerk gaan zij ervoor zorgen, dat niemand nog stil kan blijven zitten. Sinds de zomer van 2008 staat de groep onder leiding van Gilbert Wientjes die ervoor gezorgd heeft dat er een wat groter instrumentarium werd aangeschaft zoals een concertxylofoon, marimba en een vibrafoon zodat er ook mooie concertmuziek ten gehore gebracht kan worden. Ook de naam malletband werd gewijzigd in slagwerkgroep. Al met al heeft deze groep een levendige geschiedenis. Nu Gilbert Wientjes de groep onder zijn hoede heeft gaat de groep zich meer richten op concert- en concoursmuziek om het publiek een breder beeld van de slagwerkmuziek te laten horen.
Het Slagwerkfestival op zaterdag 17 mei begint om 20:00 uur in De Rosmolen. De toegang is voor deze jubileumeditie is gratis. Maar kom wel op tijd, want vol is vol.

Crescendo Hengelo GLD


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.