18-04-2014 3 min. Patrick van Haren

Slangenkuil nabij De Leeuwenkuil

Slangenkuil nabij De Leeuwenkuil

Nu er een begin is gemaakt met de nieuwbouw van MFA De Rosmolen is de verkeersveiligheid rond basisschool De Leeuwenkuil flink in het gedrang gekomen. Vooral voor de fietsende ouders met hun kinderen en de voetgangers is de situatie verslechterd. Vorige week al ontvingen wij bij Blik op Beneden-Leeuwen al de eerst klachten. Deze week namen wij een kijkje op het moment dat de school uit was en zagen een slangenkuil bij de Leeuwenkuil.

Leeuwenkuil

Waar in het verleden door veel kinderen gebruik werd gemaakt van het trottoir langs de sporthal, is dat sinds deze week niet meer mogelijk. Het grasveld naast de sporthal, inclusief dat trottoir is momenteel bouwterrein en daaraan zal niets veranderen in de nabije toekomst. De onveilige situaties doen zich nog het meest voor bij de Seringenstraat tussen het politiebureau en de basisschool. Op dat wegvak bevindt zich aan beide zijden geen trottoir. Langs de weg staan ter hoogte van het politiebureau en het kinderdagverblijf ’t Stampertje auto’s geparkeerd. Kinderen moeten hier dus te voet over de straat naar school, al lopend tissen auto’s en fietsers. Auto’s komen vanuit twee richtingen en moeten manoeuvreren langs de geparkeerde auto’s, waardoor en geen ruimte meer is op straat voor fietsers en voetgangers.
Verschillende ouders gaven aan de situatie heel slecht te vinden en hopen dat er een oplossing komt.

We spraken ook nog met Ed van de Belt, plaatsvervangend directeur van De Leeuwenkuil, op het moment dat hij toezicht hield bij de uitgang van de school. ‘De situatie is niet ideaal. We weten dat de bouw van de nieuwe Rosmolen voor overlast zorgt. Het is vooral belangrijk om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Voor wat betreft de verkeerssituatie zijn we steeds keurig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, maar dat doet niets af aan de onrust tijdens de aanvangstijden en sluittijden van de school. Iedereen, die deelneemt aan het verkeer, moet rekening houden met elkaar en op drukke tijden moet iedereen extra alert zijn. Daar komt nog bij dat in de nabijheid van de school op diverse plekken werkzaamheden zijn, zoals bij de Zonnebloemstraat en in de Tulpstraat. Het is wel een gegeven dat hoe drukker het is op straat, des te voorzichtiger gaan de mensen door het verkeer’, aldus Ed van de Belt.
Maar het is maar de vraag of de (jonge) kinderen dat ook zo ervaren. En straks komt er ook nog al dat bouwverkeer bij. Een situatie die vraagt om maatregelen.

Leeuwenkuil

Wat zou er moeten gebeuren om meer rust te krijgen tijdens de spitsuren?
‘Tijdelijk éénrichtingsverkeer zou een oplossing kunnen zijn. En dan een aanrijdroute vanaf de Zijveld, zodat de kinderen bij de school aan de rechterkant van de auto kunnen uitstappen. Dan heb je in ieder geval geen gemotoriseerde tegenliggers te verwachten.
We gaan op korte termijn wethouder Hol van Verkeer om zijn mening vragen. Wordt dus vervolgd.

Foto's: Blik op Beneden-Leeuwen

slangenkuil slangenkuil slangenkuil slangenkuil slangenkuil slangenkuil slangenkuil slangenkuil slangenkuil slangenkuil


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.