16-02-2018 1 min. Patrick van Haren

Tentoonstelling Stichting Historie Wamel

Tentoonstelling Stichting Historie Wamel

Stichting Historie Wamel (SHW) heeft vanaf maart 2017 verschillende schilderijen opgespoord, gefotografeerd en beschreven. De oproep om medewerking heeft veel reacties opgeleverd. Het resultaat is dat bijna tweehonderd schilderijen voor de lens van onze fotograaf Erik Bouwman kwamen en intussen aan ons archief zijn toegevoegd. De Stichting is alle bezitters van de schilderijen erg dankbaar voor hun spontane medewerking.

De volgende stap is dat SHW graag de uitkomsten van dit project aan belangstellenden wil tonen. Ongeveer veertig ‘echte’ schilderijen worden opgehangen, van een aantal schilderijen wordt een kopie uitgeprint en tentoongesteld. Daarnaast wordt de volledige collectie in enkele presentaties op Tv-schermen getoond. Zo hoopt het bestuur van de stichting met deze tentoonstelling veel inwoners van Wamel en overige belangstellenden te bereiken.

Er zitten schilderstukken tussen van bekende regionale kunstenaars als Ed van Heck, Pieter van Oostveen, Wim van den Anker, Els Verwey en M.C. van Rossum. Ook hebben wij de kruisweg in de RK Kerk in Wamel, afkomstig van de bekende kunstenaar Jan Toorop, vastgelegd. Uit Wamel is ook nog een pentekening van Anton Pieck met de Dorpsstraat en de fraaie hoge toren van de RK Kerk (door oorlogsgeweld vernield) van vóór de Tweede Wereldoorlog te zien.

De tentoonstelling ‘Wamelse schilderijen’ wordt gehouden op zondag 4 maart 2018 van 11:00 tot 16:00 uur in het Vrijetijdscentrum, Clarissenstraat 2 in Wamel.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.